Moj profil

Griz kocke

105

Ove griz kocke nisu moj vlastiti recept.Recept sam nasla na drugom kulinarskom sajtu i pripada korisnici"Aliki"Do sad sam ga dva puta pravila u roku od 15 dana sto ce samo po sebi reci da je prekrasnog okusa.Slike su moje :))))

Ove griz kocke nisu moj vlastiti recept.Recept sam nasla na drugom kulinarskom sajtu i pripada korisnici"Aliki"Do sad sam ga dva puta pravila u roku od 15 dana sto ce samo po sebi reci da je prekrasnog okusa.Slike su moje :))))

Sastojci

Kora
5 zumanjaca
10 kasika secera
4 kasike brasna
3 kasike kakao
6 kasika vode
1 prasak za pecivo
Fil
180gr griza
250 gr margarina
2 kasike kristal secera
glazura
100gr cokolade
3 kasike ulja

Priprema

1.

Umutiti bjelanca i secer u cvrst snijeg i postepeno dodavati zumanjca,zatim i brasno kakako i prasak za pecivo.Na kraju dodavati kasiku po kasiku vode.Peci u  plehu dimenzija 23x32 na 180 sepeni 20 do 25 minuta

2.

Fil:

U mlijeko dodati vanilin secer i skuhati griz,neka se kuha 10-ak minuta lagano.Ostaviti da se ohladi a za to vrijeme pjenasto umutiti 2 zumanjka i 2 kasike secera nad parom.Neka se i to ohladi.Zatim umutiti margarim ili buter sa secerom u prahu te dodati umucene zumanjke i kasiku po kasiku ohladzene griz smjese,stalno muteci velikom brzinom.

3.

Fil izliti preko ohladzene kore te preliti cokoladom koju smo prethodno rastopili nad parom sa 3 kasike ulja.Ostaviti da se ohladi

4.

...i jos jedan.....Ovaj put sa marmeladom od jagoda u sredini i sta bijelim biskvitom

  • K-kolaci(1)
  • Griz(1)
  • Griz-kocke(1)
  • Kolači(1)
  • Kolac-sa-grizom(1)

11

Hvala tebi na ukazanom povjerenje draga rebeka73.Ovaj kolac je ,u medzuvremenu,kod nas jako omiljen i pravim ga cesto. 

Dobar i jednostavan kolac...i jeftin...Ja koristim uvijek samo maslac za kolace. Okus kreme je jako dobar, uopce se ne primjeti da je griz. Inace sam trazila kolac s grizom, i evo nasla sam jedan dobar. Preporucam. Sljedeci put moram se sjetiti staviti papir za pecenje ispod tijesta jer se kolac jako zalijepio za dno iako sam dno dobro pripremila, a stavila bih i koju zlicu kakaa manje. Cudi me kako nitko nije stavio sliku, pa da ispravim nepravdu, evo ja cu, mada redovito zaboravljam inace staviti slike 🙂 Nije tako uredan i majstorski oblikovan kao tvoj, ali je bio ukusan i sasvim pristojnog izgleda 🙂 Ne znam kako ti je cokolada uspjela tako lijepo. Hvala na receptu. :))

Ja sam pospricala koru agdom(al ne tako jakom.3-4 kaske secera i vode da prelije secer ,pustit da prokuha i jos jednu min. da kuha)bile su takodjer jako socne.