Moj profil

Jagode i čokolada

110

Ova torta je toliko fina da vam ne mogu opisati..kombinirala sam sastojke dok nisam pronašla omjer okusa koji najbolje prijaju nepcu mog dragog i mene :)

Ova torta je toliko fina da vam ne mogu opisati..kombinirala sam sastojke dok nisam pronašla omjer okusa koji najbolje prijaju nepcu mog dragog i mene :)

Sastojci

za
Biskvit
25dkg šećera
7 žlica vrele vode
Krema
50dkg jagoda
2 voćna jogurta od jagode
malo ekstrakta od jagode

Priprema

1.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, te istući snijeg od bjelanjaka, a zatim postupno dodavati šećer i miksati dok se ne otopi. Dodati jedan po jedan žumanjak naizmjence sa vrelom vodom, a na kraju ručno umješati brašno pomješano sa praškom za pecivo i čokoladom u prahu. Biskvit ispeći u kalupu promjera 26cm, oko 40-ak minuta na 180 stupnjeva.

2.

Za vrijeme kad se peče biskvit, narežite jagode na komadiće. Istucite vrhnje za šlag, umješajte jogurte, šećer, jagode, ekstrakt jagoda (dozirajte ga po želji) te otopljenu želatinu.

Želatinu u listićima pripremiti po uputama na vrećici.

3.

Ohlađeni biskvit prerežite po pola, vratite obruč od kalupa, na donji dio biskvita namažite svu kremu i poklopite drugim dijelom biskvita. U frižideru neka se stisne i ohladi barem sat, dva. Zatim skinite obruč i tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite.

Čokoladu otopite na vatri sa vrhnjem za šlag.

Posluživanje

Dio jagoda možete ostaviti za ukras po želji!

Ja sam pravila i male bubamare :)

  • Jagode(2)
  • Cakic-is(1)
  • Torta-sa-cokoladom(1)
  • Always-is(1)

7

Odlična kombinacija! A bubamarice su preslatke 😉

Predivna torta,a o bubamaram i da ne govorim!

bubamare su fantastične

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)