Moj profil

Minestroć

60 minuta
22

Ovo je jedan stari recept mog Pelješkog kraja. Od kad me moj susjed naučio spravljati ovu divotu, često se nađe na jelovniku. Hvala dundo Nikica :)

Ovo je jedan stari recept mog Pelješkog kraja. Od kad me moj susjed naučio spravljati ovu divotu, često se nađe na jelovniku. Hvala dundo Nikica :)

Sastojci

za
4 kom veće kapule ( luk)
3-4 češnja češnjaka
mala vezica peršina
1 kg sipa
1,5 kg grdobina
0,5 kg tjestenine ( makaroni)
sol
papar

Priprema

1.

Za početak obavite pripremu . Nasjeckajte luk, češnjak, peršin . Sipu očistite i nasjeckajte na kockice. Grdobinu očistite i narežite na komade.

2.

Na maslinovom ulju dinstajte luk. Dodajte češnjak i peršin te još malo prodinstajte. Sada dodajte pripremljenu sipu i nju dinstajte na luku nekoliko minuta. Dodajte 2 dcl bijelog vina i pustite da iskuha kako bi alkohol ishlapio. Nakon nekih deset minuta dodajte pelate i začinite ( sol, papar ). Kuhajte poklopljeno i na laganoj vatri pola sata.

3.

Sada na ovo poredajte očišćenu grdobinu i dolijte oko 0,5 l vode . Kuhajte 15 - 20 minuta - dok grdobina ne omekša.

4.

Kada je grdobina omekšala preko nje poredajte 0,5 kg makarona . Potopite ih lagano kuhačom u saft , kad provre poklopite i smanjite vatru. Kuhajte tako još 15 minuta - dok se makaroni ne skuhaju.

5.

Nakon 15 munuta otklopite, malo protresite teću i probajte. Ako treba soli , papra  dodajte još po svom guštu .

Posluživanje

Servirajte posuto parmezanom i Uživajte u jelu !!!

Dobar tek !!

  • Brodet(1)
  • Riba(1)
  • Riba i morski plodovi(1)

6

Ovo mi se sviđa !!!

predobar recept....isproban i popapan 😋naše preporuke i sigurno će biti češće na našeoj trpezi...slike su rađene par sati poslije ručka...kad sam moooorala uzeti repete😀jest  da je manistra "popila" šug, ali meni je bilo još i bolje nego odmah kad je skuhano 👋

Jako lijepo!

Ovako je ispalo drugima