Moj profil

Oslić sa povrćem

37

Ovo je jednostavan recept koji se kod nas sprema... za (moju Coolericu "Naša domaća jela" ).

Ovo je jednostavan recept koji se kod nas sprema... za (moju Coolericu "Naša domaća jela" ).

Sastojci

4 velikih fileja ribe Oslič
ulje za prženje ribe
Povrće
paprike razne boje
crni patliđan
stabla od celera
malo iskosanog peršina
1 žličicu curry u prahu i koriander u prahu
1 žličica crni luk u granulama
1 žličica bijeli luk u granulama

Priprema

1.

Več par godina otkad upotrebljavam kari ,koriander i kurkumu u prahu, ne mogu da im odolim i stalno ih trpam u svakom jelu, mnogu su mi ukusna jela sa njima.Još i sin koji ne želi ništa šta je novo da proba....zaključio da se i njemu dopadaju jela sa njima.

2.

Filete ribe ako su zamrznute odmrznite, iscjedite i obrišite od vode papirom, posolite i ako vam ne smeta brašno onda ih prije uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju na svakoj strani po 3-4 minuta. A ako ne volite sa brašnom onda isto pržite ih na vrućem ulju u dobroj tavi koja se ne lijepi...teflon.

3.

Povrće operite, narežite na kocke, onda prvo propržite crni luk sa paprikama na 2 žlice maslinovog ulja , dodajte bijeli luk i dodajte svo ostalo povrće, ja sam i brokulu i šparoge dodala nekuhane, tako da su lijepo omekšale tekom dinstanja baš ono al dente da budu hrskave.

4.

Kratko propržite svo povrće dok se ne počne lijepiti, dodajte iskosani peršin i onda podljevajte vodom i dinstajte dok se svo povrće ne skuha al dente i voda ispari. 5 minuta pred krajem dodajte sve začine .Služite toplo.

Dobar tek !!!

  • Riba(4)
  • OSLIĆ(1)
  • Tina-recept-dana(1)
  • Povrće -(1)

68

Hvala vam puno cure 🙂

čestitam Tina!

Čestitam na RD!👍