Moj profil

Šareni kolač!

67

Ovaj kolač je jednostavan za napraviti, tako je fantastičan da bi ga trebali svakako probati napraviti!

Ovaj kolač je jednostavan za napraviti, tako je fantastičan da bi ga trebali svakako probati napraviti!

Sastojci

KORA:
450 g brašna
150 g šećera
2 kašike meda
2 kašičice cimeta
5 kašika mlijeka
2 kašike kakaoa
120 g šećera
2 kašike mlaker vode
100 g brašna
Fil:
10 kašika gustina
10 kašika šećera

Priprema

1.

Kora: navedene sastojke zamijesit, tijesto podijelit na dva dijela pa rastanjit kore veličine pleha 36x42. Pleh okrenuti naopako staviti masni papir na papir staviti koru. Peći na 220 stepeni. Biskvit: umutiti navedene sastojke pa ispeći biskvit u istoj tepsiji 36 x 42. Peći na 220 stepeni. Fil:Gustin skuvati sa šećerom i mlijekom, ohladiti dobro pa dodati umućen maslac. Sve dobro sjediniti pa filovati kora, polovina fila, biskvit, polovina fila zatim druga kora. Služiti sutra dan da kore omekšaju. Kolač je odličan a jednostavan za pripremiti!

  • Isprobat(1)
  • Kolaci-s-korama(1)
  • Kolac-medeni(1)
  • K-kremasti-kolaciii(1)
  • Kolači(1)
  • Pite(1)

16

Fragarija drago mi je da si kolač pravila i da ti se dopada. Takve kolače treba i praviti, da se može i komšiluk počastiti. Puno pozdrava cure.

Za dobar ,strainski recept uvijek se kaze da je fin...ima sve,okus,izdasnost.

mi ga inace zovemo u Slavonskom predjelu "Obiteljski kolac" iz razloga sto se pravio Nedjeljom kada je cijela obitelj na okupu..jako je izdasan i taman bude za cijelu obitelj ,cijeli vikend.

Ikka evo napokon da postavim i slikice od kolaca.Divan je,kako stoji jos je lepsi (iako ruku na srce otiso je dobar deo jos prvog dana),ali nekoliko kockica cuvala sam za prijateljicu, pa tako znam kakav je kad odstoji.Krasno se mesaju ukusi razlicitih testa i kreme i sto je dobro izlazi puno (ima i za komsiluka😀). Pozz.👋

Ovako je ispalo drugima