Moj profil

Pizza buhtle

80 minuta
163

Ove buhtle moji su dečki nazvali-"kolači od pizze"......Ako volite pizzu-a ko je ne voli????probajte je jednom i na ovaj način....

Ove buhtle moji su dečki nazvali-"kolači od pizze"......Ako volite pizzu-a ko je ne voli????probajte je jednom i na ovaj način....

Sastojci

za
tijesto;
2 v.ž ulja
1 v.ž šećera
1 v.ž soli
nadjev;
kečap ili paradajz sos
ribana šunka,sir
origano,bosiljak
premaz;
češnjak+ulje

Priprema

1.

Zamijesiti tijesto kao za pizu od brašna,soli ,ulja i kvasca kojeg smo pomiješali s šećerom i toplom vodom.Ostaviti tijesto da se digne.Tijesto razvaljati što tanje i rezati kvadrate kao za buhtle (ja sam dobila oko 25 komada)Na svaki komad stavimo malo kečapa,salame,sira ,kukuruza i začina za pizzu.Prstima oblikujemo buhtle,dobro ih stisnemo da nadjev ne izlazi.Stisnuti dio stavimo u lim tako da bude preokrenut na dno.

2.

Kad se formiraju buhtle ,stave se u lim obložen pek papirom.S malim razmakom jer se dignu tijekom pečenja.Češnjak se sitno nasjecka ili protisne i pomiješa s par žlica ulja.Time se premažu buhtle prije pečenja.

3.

Peći ih na 200 stupnjeva oko 40-45 minuta dok ne dobiju lijepu boju.Izvaditi i pokriti vlažnom krpom (ko i domaći kruh).Poslužiti toplo.Mogu se i zamrznuti ili ugrijati i drugi dan.

Posluživanje

Za nadjev se može koristiti i bilo koji drugi sir,salama,gljive....

  • Pizza(7)
  • Buhtle-slane(2)
  • Probati(1)
  • Party(1)
  • Isprobati-pecivo-slano(1)

20

Savrsene buhtle

Fine,fineee...Nakon pečenja sam ih premazala s maslinovim uljem 😋!!Hvala za recept!!

👍

Ovako je ispalo drugima