Moj profil

Krem spanac + beef

3

Meni jedna od omiljenih kombinacija. Spanac sa krem pire krompirom i goveđim mesom... 

Meni jedna od omiljenih kombinacija. Spanac sa krem pire krompirom i goveđim mesom... 

Sastojci

goveđe meso
povrce za supu (celer, persun, sargarepa, luk, paradajz, biber, so)
krompiri za pire
spanac u kuglicama iz zamrzivaca
kisela pavlaka, mlijeko

Priprema

1.

MESO: Goveđe meso (najbolje plećka) staviti u lonac i pokriti hladnom vodom. Dodati jedan luk ( u komadu), celer, sargarepu, persun i zrna bibera te posoliti. Ako zelite, moze i jedan paradajz u komadu. Kuvati do kljucanja na max, onda malo smanjiti i kuvati cca 2 sata, da meso omeksa. Na kraju izvaditi meso i narezati na tanke snite, a supu ocjediti od povrca. U nju mozemo skuvati rezance ili nesto slicno, jer je jako dobrog ukusa. 

2.

PIRE KROMPIR: Skuvati krompire u slanoj vodi, izgnjeciti ih i dodati kiselu pavlaku i mlijeko. Meni je dobar trik na kraju izrendati malo muskatnog oraha, tako se dobro uklopi i da super miris krompiru. 

3.

SPANAC: Na maslacu isprzimo brasno do zlatno-smedje boje (na minimalnoj vatri!). Dodamo na polovine narezan bijeli luk i przimo tako cca 4 min uz stalno mijesanje. Dodamo malo vode od spanaca i pirjamo 2 min (da bijeli luk omeksa). Zatim dodamo spanac i polijemo mlijekom (ne mnogo, da ne bude prerijetko). Kuvamo tako nekih 10 min, na kraju dodamo kiselu pavlaku. 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)