Moj profil

Crni kruh

120 minuta
36

Tamni kruh sa sjemankama....Ostaje svjež i nekoliko dana i pri tome zadržava svoju aromu,a sjemenke mu daju poseban okus....

Tamni kruh sa sjemankama....Ostaje svjež i nekoliko dana i pri tome zadržava svoju aromu,a sjemenke mu daju poseban okus....

Sastojci

za
za 2 štruce;
2 m.ž šećera
2 čaše mlake vode
60 dag integralnog pšeničnog brašna
20 dag raženog brašna

Priprema

1.

Razmutite kvasac i šećer u polovici mlačne vode.Pomiješajte obje vrste brašna,dodajteoko žličicu soli i u sredini napravite udubinu.Ulijte razmućeni kvasac sa šećerom i još ostatak vode.Dobro zamijesite.Ostavite da se diže na toplome oko 1 sat.Zatim ponovno malo promijesite i pri tome umiješajte sjemenke.Ostavite da se diže još oko pola sata.

2.

Na kraju promijesite tijesto,oblikujte štruce,stavite je u lim i na vrhu napravite nekoliko plitkih zareza nožem.Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.Kad ga izvadite iz pećnice umotajte kruh u vlažnu krpu i ohladite.

Posluživanje

Često je teško utvrditi točnu količinu vode koja je potrebna za pripremu tijesta.Ipak uvijek je bolje na početku staviti više vode i po potrebi dodati još malo brašna,nego umijesiti pretvrdo tijesto u koje treba dodatno dolijevati vodu.

  • Leb(2)
  • Kruh(2)
  • Domaći kruh(1)
  • Kruh-integralni(1)
  • Isprobati-hljeb(1)
  • Integralno(1)

5

Biti ce isproban stavila sam ga u omiljene subotom pecemo u krusnoj peci hvala za super recept👍👏

Super! ❤️

Moram probati, sviđa mi se što nema bijelog brašna - za promjenu!👏