Moj profil

Kuglof sa bananama

75 minuta
42

Vrlo često nam ostanu banane i ne znamo šta ćemo sa njima,najbolje ih je zamrznuti i koristiti za razne voćne napitke sa jogurtom ili mlekom a zašto ne bi mogli napraviti i kolač od njih.

Vrlo često nam ostanu banane i ne znamo šta ćemo sa njima,najbolje ih je zamrznuti i koristiti za razne voćne napitke sa jogurtom ili mlekom a zašto ne bi mogli napraviti i kolač od njih.

Sastojci

za
300 g prosejanog brašna
150 g pečenih i krupnije sečenih oraha
150 g šećera
3 velike dobro zrele banane + 1 za na vrh kolača
90 g otopljenog i ohlađenog putera
1 kašika vanilla paste ili tečne vanile
1 kesica vanilinog šećera sa rumom
2 XL jaja
prstohvat soli

Priprema

1.

U veću zdelu staviti prosejano brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, krupnije sečene orahe,prstohvat soli,vanilin šećer i šećer i sve izmešati zajedno.

2.

U manju zdelu staviti izgnječene banane, jaja, puter,tečnu vanilu i kiselu pavlaku i sve umutiti da se sjedini sa žicom za mućenje.

3.

Mokre sastojke dodati u suve i sa varjačom sve dobro izmešati da dobijete mokru smesu.Morate malo više mešati da se sve dobro sjedini.

4.

Kalup za kuglov dobro isprskati sa sprejom za pečenje PAM ili podmazati sa hladnim puterom i ostaviti u zamrzivaču vrlo kratko, posuti sa brašnom i odstraniti višak.

Kašikom, pošto je smesa dosta gusta, sipati sa kašikom u kalup svuda okolo. Kad ste isipali celu smesu, uzeti onu četvrtu bananu,iseći na kolutove i poređati po vrhu testa.

5.

Rernu zagrejati na 185*C i peći kuglof oko 30 minuta,smanjiti na 165*C i peći još 10 do 15 minuta.

Probati sa dugačkim štapićem ili iglom, da li je sredina pečena, ako je pečena izvaditi a ako nije, peći još oko 5 do 10 minuta. Pazite da vam ne izgori.

Izvađen kuglov ostaviti 5 minuta u plehu na žici, da se prohladi. Okrenuti kalup pažljivo i istresti kuglof na žicu i ostaviti da se potpuno ohladi.

6.

Posuti sa prah šećerom ili bez i poslužiti uz kafu ili za doručak, sa šoljom mleka.

7.

Prijatno!!!!!

Posluživanje

Ja nemam presek, ovaj kuglov sam nosila kod sina i snajke, slikala sam presek sa njihovim aparatom i sad čekam da mi pošalju presek, kad dobijem slike,postaviću presek.

  • Kuglof(6)
  • Banane(1)
  • Bica-voli(1)
  • Banane-kolac(1)
  • B-banana-bread(1)

12

Draga Zorice hvala na divnom receptu,kuglof je izvrstan..u slast smo ga pojeli ❤️

Veliki pozdrav 👋

hvala tebi na ovako lepim slikama🤗

napravljen je ima vec 4 dana ,jos uvijek socan,predivan😋hvala opet i opet na tvojim divnim receptima 🤗