Moj profil

grof Monte

48

uglavnom obožavam raditi preinake u svakom novom jelu slanom ili slatkom... nešto mi se svidi, užicam recept i onda ga doradim po svoju... e ovi kolač je nešto tako...

uglavnom obožavam raditi preinake u svakom novom jelu slanom ili slatkom... nešto mi se svidi, užicam recept i onda ga doradim po svoju... e ovi kolač je nešto tako...

Sastojci

3 žlice brašna
3 žlice šećera
3 žlice ulja
6 žlice mlijeka
2 žlice kakaoa
prstohvat soli, praška za pecivo
bijela krema: 8 žlica gustina, 1 vanilin puding( najbolji oni Burbon vanilija), 6 žlica šećera, 1L mlijeka, margarin za kreme (najbolje od Zvijezde s okusom vanilije)
Ganache: 200 gr mliječne čokolade, 200 gr čokolade za kuhanje, 4 dl slatkog vrhnja
manje pakiranje Petit buere keksa

Priprema

1.

Dobro užbati žutanjke sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, kakao, mljevene pečene lješnjake ( lješnjake popržiti na tavi ili u pečnici dok ne zamirišu i počne im se ljuštiti korica, te ih u suhoj krpi oljušti i izmljeti). Na kraju lagano umjesiti bjelanjke.

2.

Dio mlijeka stavi sa šećerom a u drugoj polovici umješaj puding i gustin. Kad uskuha mlijeko umješaj puding i gustin te kuhaj dok ne postane gusto. Ohladi i u mlaku kremu dobro utuci margarin. S kremom premaži biskvit.

3.

Po bijeloj kremi posloži keks i prelij, ohlađenim ganachom na 40C (da je malo toplije od kože).

Ganache : uskuhaj slatko vrhnje za šlag i prelij preko usitnjene čokolade, ostavi par minuta i dobro promješaj, ostavi da se pomalo hladi i svako malo promješaj. Zaliti preko keksa i staviti da se ohladi minimalno 6-8h , a najbolje preko noci u hladnjaku.

Posluživanje

poslužiti hladno... uzivajte!

  • Kremasti kolaci(1)
  • Monte-kolac(1)
  • Kolači(1)

1

SvidJa mi se... Kolac je predivan.. Recept odlican..

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)