Moj profil

krempite

47

fala lipa ivanka...

fala lipa ivanka...

Sastojci

1 l vode
18 žlica šećera
11 žlica brašna

Priprema

1.

Lisnato tijesto prepolovite i svaku polovicu valjkom razvaljajte u oblik koji odgovara tepsiji.Jedan dio tijesta položiti u tepsiju i nabockati viljuškom.Peći u zagrijanoj pećnici 10-15 minuta na temperaturi od oko 200 C.Ispeći i drugi dio tijesta.

2.

Mlijeko i vodu pomiješati.Od ukupne količine oduzeti 1/2 litre.U prikladnu zdjelu uspite šećer i vanilin šećer,dodati žumanjke i promiješajte.Zatim uspite brašno,puding od vanilije i 1/2 litre mješavine vode i mlijeka.Mikserom dobro izmješajte pazeći da ne ostanu grudice.Preostalu mješavinu mlijeka i vode stavite u prikladnu posudu te prokuhajte.Kad provre skinuti s vatre,umiješati smjesu s žumanjcima i ponovno kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.Skinuti s vatre.Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i dodajte vrućoj skuhanoj kremi.Iscijediti limun i sok umiješati u kremu.

3.

Po pečenom lisnatom tijestu izlijte vruću kremu i drugi list posložite na kremu.Krempite pospite šećerom u prahu i ostavite da se hlade.Prije posluživanja krempite narežite na kocke.

4.

Dobar tek!

  • Krempite(3)
  • Krempita(1)
  • Krempita-sa-pudingom(1)

8

hvalaaa...najvažnije da si zadovoljna okusom i čvrstoćom krempite,meni je isto super recept...

Kako sam i obećala napravila sam krempite po tvom receptu i jako sam, jako zadovoljna...Pošto sam sad pravila prvi put, za idući sve znam što trebam popraviti, inače krempite su divne, što ja kažem čvrste, a lagano se njišu, ukus famozan, moj MM presretan!

cure hvala 🙂lilest skoro 😉pompom recept je odličan😉ljube,marik👋gerardina veličina kalupa ili tepsije 35x20 cm ,a dubina 6 cm...