Moj profil

KIFLICE SA KROMPIROM

66

Ukusne, mekane  kao dusa, posebne...   probajte ih uvericete se

Ukusne, mekane  kao dusa, posebne...   probajte ih uvericete se

Sastojci

300gr kovanih krompira
250gr margarina
1 jaje+ jedno zumance
2 kasicice soli
2 kasicice secera
oko 1kg brasna
1 belance za premazivanje
200-250gr kaskavalj za posipanje

Priprema

1.

Pomesamo mleko, kvasac i secer.Dodamo omeksali margarin, pasirani krompir kao za pire, soli, jaje i zumance.Ovo dobro izradimo i dodamo brasno.Testo,srednje mekoce pokrijemo najlon folijom i ostavimo u frizideru da stoji 2 sata.

2.

Posle 2 sata od testa rasukamo koru debelu oko 1 sm. Od ove kore mozemo casom vaditi krugove ili  neke druge forme. Jaovu koru obicno isecem na trouglove,da ne bi premesivala ostatak testa.

3.

Gotove trouglove stavljamo u pleh oblozen hartijom za pecenje. Trouglove premazemo umucenim belancetom iodozgo posipamo naribanim kaskavaljem na krupno.

4.

Ostavimo ih da malo nadogu i pecemo na 180 stepeni oko 25 -30 minuta.

  • Pecivo-san(1)
  • Isprobati-prioritet(1)
  • Varen-kompir(1)
  • Pecivo-s-krumpirom(1)
  • Pecivo(1)
  • Krompir(1)
  • Peciva(1)

10

mravko hvala ti za ove prelepe slicice s kojim si zbogatila moj recept.  Vidim da si napravila predivne kiflice i da si zadovoljna.  Slazem se s tobom da treba vise vremena posto odstoje 2 sata u frizideru ali ja to vreme iskoristim da uradim nesto drugo.  Kad meni ostane obicno pire od krompira ja ga iskoristim za kruhic ili ove kiflice . ❤️

Kiflice su jako fine. Bila sam malo skepična zbog tog krumpira u receptu i dva sata u frižideru (a tjesto s kvascem se obično drži na toplom), ali ostalo mi malo kuhanog krumpira od ručka pa sam išla probati i nisam požalila. Dobre su i tople i hladne drugi dan za doručak. Priprema je jednostavna i laka, ne traži puno truda, ali treba dosta vremena od početka pripreme pa do trenutka kad su pečene. Super recept kad ostane malo kuhanog krumpira i neznaš kud bi s njim.

mravko, hvala ti na poverenju sto si isprobala ovaj predivan recept❤️

Ovako je ispalo drugima