Moj profil

Slani rolati

82

Ako zelite umesiti nesto slano, ne razmisljajte mnogo, napravite ove jednostavne rolate i uzivajte u njima.Spremaju se vrlo lako bez mnogo truda.Vrlo mekani i izdasni i naravno ukusni.

Ako zelite umesiti nesto slano, ne razmisljajte mnogo, napravite ove jednostavne rolate i uzivajte u njima.Spremaju se vrlo lako bez mnogo truda.Vrlo mekani i izdasni i naravno ukusni.

Sastojci

1kg brasno
1kasika secera
3kasicice soli
3soljice ulja - soljica za kafu oko 80-100ml
200-250gr omeksalog margarina za premazivanje
Fil:
400gr sira
1 jaje + malo ulja
sezam za posipanje

Priprema

1.

Oduzmemo malo od kolicine toplog mleka,dodamo kvasce, secer i kasiku brasna i ostavimo da kvasac nadoge. Umesimo testo od brasna, nadoslog kvasca, soli, ulja, jaja i preostalo mleko. Ostavimo testo da nadoge.

2.

Nadoslo testo podelimo na tri dela. Jedan deo rasucemo u pravougaonu koru koju premazemo omeksalim margarinom. Pomesamo izmrvljeni sir i jaja i sa jednom trecinom fila premazemo koru sa margarinom i uvijemo rolat. Ovo ponovimo i sa druga dva dela testa. Sva tri rolata stavimo u namascen pleh.

3.

Gotovim rolatima napravimo sare sa stipaljkom za kocke leda. Ja sam ih sarala kao na slici a svako moze da ih sara po svojoj zelji. Moze i bez saranja ali ja obicno sve sto radim zelim i da bude dekorativno i lepo za oci.

4.

Kad napravimo sare na rolatima premazemo ih umucenim jajetom + malo ulja, i posipamo ih sezamom.

5.

Kada rolati nadogu stavimo ih u zagrejanoj pecnici na 200 stepeni i pecemo ih dok ne porumene.

  • Slane pite(1)
  • Slani-rolat(1)
  • Pita-slana(1)
  • Slano(1)
  • Peciva(1)

14

Fala Danka me raduvaat tvoite ubavi komentari, milo mi e sto ti se dopagaat moite kreacii. Veruvaj toa doaga odvnatre i sekoja nova kreacija vistinski me usrecuva.

poozz...🤗👋

Verce,navistina od tvoite recepti so posebni dekoracii im nema ramen nikoj, sekoja cest PREUBAVA IZVEDBA

Fala Bile me raduva sto ti se dopagaat. Mnogu se lesni ,treba samo malku volja i kreatovnost. Pozzz..👋