Moj profil

Nepečeni krem kolač

11

Ovo je moj improvizovan kolač, osmislila sam ga u trenutku kada nam se prijelo nešto slatko a nisam imala puno vremena za razmišljanje, šta da spremim...

Ovo je moj improvizovan kolač, osmislila sam ga u trenutku kada nam se prijelo nešto slatko a nisam imala puno vremena za razmišljanje, šta da spremim...

Sastojci

po potrebi četvrtastog keksa
8 dl mleka
5 + 10 kašika šećera
2-3 jaja (zavisi od veličine)
100 gr margarina
nekoliko krem bananica
nekoliko jafa keksa
2 štangle čokolade (za kuvanje ili mlečne)
3-4 kašike brašna
malo soka od narandže ili nekog drugog

Priprema

1.

       Skuvajte puding od čokolade u 1/2 l mleka, malo ga prohladite pa dodajte rukama izlomljen jafa keks (ili seckan nožem), seckane krem bananice i seckanu čokoladu. Sve izmešajte kašikom.
        Na četvrtastu tacnu poređajte keks, koji ste predhodno umočili u sok ili mleko. Preko keksa nanesite pripremljen puding.
        Posebno umutite žumanca sa 5 kašike šećera, dodajte brašno i malo mleka pa zakuvajte u ostatak mleka. Kada se krem zgusne, malo ga prohladite, dodajte margarin i vanilu pa mikserom sve dobro umutite. Nanesite krem preko pudinga od čokolade, pa preko njega poređajte još jedan red keksa.
         Za šam umutite belanca sa 10 kašike šećera. Stavite posudu sa belancima u drugi, malo veći sud u koji ste sipali vodu i pustite da voda vri. Kuvajte šam nekoliko minuta, tj. dok počne da se zgušnjava. Sklonite sa vatre i mutite još malo. Gotov šam premažite preko keksa.

  • Nepeceni-kolac(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.