Moj profil

Parker House Rolls

120 minuta
56

Mekana i mlijecna peciva krckave korice , prvi put su napravljena i servirana 1896 god.  u Parker House Hotel u Bostonu gdje se jos i danas serviraju . 

Mekana i mlijecna peciva krckave korice , prvi put su napravljena i servirana 1896 god.  u Parker House Hotel u Bostonu gdje se jos i danas serviraju . 

Sastojci

Tijesto
2,1/2 zlicice suhog kvasca
3 zlice secera
1 zlicica soli
540 g brasna
Dorada
3 zlice otopljenog maslaca za premaz tijesta
3 zlice otopljenog maslaca za premaz peciva prije pecenja

Priprema

1.

Vodu , kvasac i secer otopi i pusti neka se napravi pjenica . Dodaj maslac , mlijeko , sol i jaja , te sve dobro izmijesaj mikserom . Na kraju dodaj brasno i umijesi u mekano i fino tijesto , pa nastavi mijesiti jos 4-5 min. 

2.

Gotovo tijesto prekrij cistim ubrusom i ostavi na toplom  dok se tijesto ne udvostruci oko 1 sat . Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu plohu i razvuci ga u pravokutnik velicine 40 x30 cm , pa cijelu povrsinu premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca . Tijesto prerezi na cetiri trake , te svaku traku narezi na osam jednakih djelova .

3.

Svaki komad tijesta presavij tako da namazana strana bude iznutra i slazi tijesto u dublji papirom za pecenje oblozenim pekac .  Sve premazi otopljenim maslacem , prekrij prozirnom folijom i ostav na toplom da uzlazi 30 min.

4.

Ugrij pecnicu na 160 stupnjeva i peci uzasla peciva 35-40 min. ovisno o jacin tvoje pecnice . Peciva trebaju biti lijepe rumene boje . 

5.

Pusti neka se peciva hlade malo u pekacu , pa ih tek onda izvadi i prebaci na resetku za hladjenje . Rolice serviraj tople . Od ove smjese dobiju se 32 peciva .

  • Peciva(2)
  • Bakeries(1)
  • Kiflice(1)

4

Bice mi drago Gizela .

divno vidim sad da kazes da moze da se ostavi u frizider pa ujutro fris bas divno ovo cu probati sigurnoooo!!!

I moji isto , cesto polovicu tijesta ostavim u hladnjak i ujutro za dorucak samo ispecem , moji obozavaju topla peciva za dorucak .

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)