Moj profil

Bajadera

40 minuta
77
Bajadera

Iako su feste prošle, evo recepta za AnuS i sve ostale… Mogu samo reći da uvijek prva nestane s trpeze.

Iako su feste prošle, evo recepta za AnuS i sve ostale… Mogu samo reći da uvijek prva nestane s trpeze.

Sastojci

Sastojci
40 dag grubo mljevenih keksa sa maslacem (Petit Beurre)
40 dag popečenih mljevenih lješnjaka
10 velikih žlica tople vode

Priprema

1.

Sve sastojke, osim čokolade, pomiješati i smjesu podijeliti u dva dijela. Oba ostaviti u hladnjaku dva sata. Izvaditi i u jedan dio dodati rastopljenu čokoladu za kuhanje.

2.

Slaganje u lim:
Smjesu u kojoj nema čokolade prvu rasporediti na lim. Na nju rasporediti smjesu s čokoladom. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi. Rezati hladno.

3.

Slaganje u roladu i trokut (ove godine sam bila nadahnuta Vašim remek-djelima i usudila se eksperimentirati):
1. dio smjese (iz hladnjaka) prije dodavanja čokolade razdijeliti tako da se u 2/3 stavi čokolada (oko 70 g), a 1/3 ostane žuta. Na prozirnu foliju najprije razvaljati crnu smjesu, a zatim na nju staviti žutu. Bolje je da žuta bude više po sredini, tako da kad se bude rolala ljepše izgleda. Pažljivo zarolati uz pomoć folije, čvrsto zamotati u roladu i ostaviti u hladnjaku i rezati kad se dobro stisne.
Preostalu polovinu smjese rasporediti obrnuto, 2/3 ostaviti žuto, a u 1/3 se stavi čokolada (30 g). Kalup trokut prekriti prozirnom folijom (neka prelazi rubove kalupa), utisnuti najprije žutu smjesu uz stijenke kalupa i ostaviti sredinu šuplju. U tu šupljinu utisnuti smeđu smjesu. Čvrsto obložiti folijom i ostaviti u hladnjaku barem 2 sata prije rezanja.

Posluživanje

U slast!

  • Bajadera(4)
  • Kolači bez pečenja(1)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Nepeceno(1)
  • Sitni kolači(1)
  • Kolači(1)

9

😵Drago mi je da vam se svidjela.

Ovo su prve bajadere koje sam ikad pravila! Sin me je pitao da li znam da ih pravim jer bi voleo da ih jede pa sam medju receptima odabrala ovaj. Zaista su veoma ukusne,hvala za recept! 😉

  1. Jako dekorativna torta bajadera!!!!!!!!

Ovako je ispalo drugima