Moj profil

Bezglutenska štruca iz kalupa. .

75 minuta
4

Dobila sam novo GF brašno i naravno prvo što sam napravila bila je ova struca. .

Dobila sam novo GF brašno i naravno prvo što sam napravila bila je ova struca. .

Sastojci

za
500 g bezglutenskog brašna Mix per pane
Dcl mlijeka
Voda po potrebi. .

Priprema

1.

Suhi kvasac i žlicu šećera ostaviti da na dođe u mlako mlijeko. ..od bezglutenskog brašna. .vode i soli zamijesiti tijesto te dodati na došli kvasac. .

2.

Mijesiti dok ne dobijemo lijepu kuglu. .ako se tijesto lijepi dodati još brašna sve dok se tijesto prestane lijepiti za stijenke posude. .poklopiti krpom i ostaviti da se dize barem pola sata. .

3.

Dignuto tijesto premijesimo te ga stavimo u prozirnu foliju ili vrećicu te ga valjkom razvaljamo u pravokutnik debljine 1 do 2 cm te ga zarolamo u štrucu. .

4.

Skinemo vrećicu ili foliju te mokrim rukama prebacimo štrucu u kalup u koji smo stavili papir za pečenje. .

5.

Ostavimo štrucu da odstoji u kalupu još barem 15 do 20 minuta a onda ju prebacimo u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na pola sata te još desetak minuta na gornjem grijacu. .

6.

Izvadimo kruh iz pećnice i vruć ostavimo u krpi da se hladi ..

Posluživanje

Po želji može se prije pečenja premazati zumanjkom i posipati sjemenkama. .

  • Gluten-free(1)
  • Bez-glutena(1)

5

Hvala draga Anka. .vidiš to stvarno nisam znala. .to ću stvarno probati. ...ps ne mrvi se drugi dan ali bilo bi najbolje mljacnuti sve u dva dana. ..

Saznala sam  Xina,   da vlakna od bambusa  (brašno od bambusa   je odlično  kao i tapoioka po 1 žlicu se stavi za bolju koinzistenciju. LP  

Jučer je sin dobio   i ovo brašno NUTRI FREE  Mix per pane  i Hammer muhle   evo  na slici ovdje   Stavit ću u grupu sliku.. Mene samo interesira i Brašno MixB  imam  ali navodnop postoji i Schar  brašno Mix C  za kolače   iako  mi je pita sa jabukama i svi kolači koje sam radila sa Schar Mix B jako dobro...  odličan kruh   sad kad isprobam bitno bi mi bilo da se ne mrvi sutra dan iako  mi se nije mrvio ...baš..

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)