Moj profil

Bijelo - crne praline

19
Bijelo - crne praline

Savršen spoj bijele i tamne čokolade :))

Savršen spoj bijele i tamne čokolade :))

Sastojci

100g maslaca
50g kakaa

Priprema

1.

Priprema bijele čokolade:

Na pari otopite čokoladu (nemojte čekati da voda zakuha, već odmah stavite zdjelu iznad posude s vodom i pazite da voda ne dodiruje zdjelu). Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu čokoladu. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te punite kalupiće do 1/3 kalupa ili samo pojedine dijelove pri čemu kistom rasporedite čokoladu. Stavite kalup u hladnjak na 15 do 20 minuta.

2.

Priprema crne čokolade:

Na pari otopite čokoladu (nemojte čekati da voda zakuha, već odmah stavite zdjelu iznad posude s vodom i pazite da voda ne dodiruje zdjelu). Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu i kakaom  pa dodajte otopljenu čokoladu.Čokoladu stavite u vrećicu te punite ostatak kalupa. Kalup stavite na hlađenje  2 do 3 sata u hladnjak. Kada se praline stisnu, vadite ih van iz kalupa. U slast :)

  • Praline(1)
  • Crna-cokolada(1)
  • Praline-cokoladne(1)
  • Posno(1)
  • Bijela-cokolada(1)

2

za bijelu kremu 100g bijele čokolade i 100g maslaca, a za crnu kremu 100g crne čokolade i 100g maslaca, a šećer možete smanjiti ovisno kako volite slatku čokoladu..ja sam stavila 100 g šećera i u bijelu i u smeđu smjesu

Malo mi je nejasno?Da li za svakih 100gr.ćokolade ide po 100gr.maslaca i šečera, ili, po 50gr. a ukupno za obe po 100gr.?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)