Moj profil

Bounty pločice

52
Bounty pločice

Bounty pločice

Bounty pločice

Sastojci

Sastojci za smjesu: 100 ml mlijeka
60 g šećera
50 g kokosa brašna
30 g škrobnog brašna
50 ml mlijeka
30 g «Zvijezda» biljne masti
120 g maslaca
80 g biljne masti
190 g šećera u prahu
na vrh noža citronata otopljenog s 2-3 kapi vode
300 g kokos brašna
Glazura i ukras: 200 g tamne čokolade ili za kuhanje
4 žlice ulja
25 g bijele čokolade
čajna žlica ulja
2-3 kapi soka limuna

Priprema

1.

Mlijeko, 60 g šećera, 50 g kokos brašna i rum kuhati 4 min, otopiti škrobno brašno s 50 ml mlijeka i umiješati u kuhanu smjesu pa kuhati još 2 min. Umiješati 30 g biljne masti i smjesu ohladiti.
Zapjeniti maslac i biljnu mast, umiješati šećer u prahu, otopljeni citronat, ohlađenu smjesu i na kraju 300 g kokos brašna.
Kalup veličine 20×36 cm obložite prozirnom folijom, izlite pripravljenu smjesu, poravnajte površinu, prekrijte viškom folije i kolač odložite u hladnjak. Sutradan izvrni očvrsnutu smjesu na papir za pečenje, ovalnim izrezivačem izreži pločice i ponovno ih stavite 1 sat u hladnjak.
Pripremite glazu:Otopite nad parom nasjeckanu čokoladu i ulje, sve lagano izmiješajte u sjajnu glazuru. Glazuru držite nad toplom vodom da se ne ohladi, izvadite pločice iz hladnjaka i svaku umočite u glazuru. Odložite ih na papir za pečenje ili silikonku podlodu da glazura očvrsne. Istim postupkom otopite bijelu glazuru, napunite manju vrečicu za zamrzavanje, odrežite joj sasvim malo jedan vrh i iscrtajte Baunti pločice, odložite ih u hladnjak /Kruna..

Veći broj osoba je jelo ove moje Baunti pločice i kazali su da su im ove najbolje od domaćih koje su probale, naj bliže su originalu.

Prijatno!

  • Kokos(3)
  • Božični kolači(1)
  • Gaga(1)
  • Sitni kolači(1)

9

Pa onda, cim malo otpusti snijeg put pod noge pa na Crnomerac. U Zg sam, ali u suprotnom dijelu grada. Imate li jos neki "hint" kako pronaci pravi stand?

Hvala ! Bolje Vas pronašla 🙂

Divno izgleda.. Dobrodošla 🙂☃

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

„Kokosov Orah“ ili „Snježna grudva“
Mikha22

„Kokosov Orah“ ili „Snježna grudva“