Moj profil

Braćka Rožata

90 minuta
24

Predivan kolać koji se topi u ustima ...:-)

Predivan kolać koji se topi u ustima ...:-)

Sastojci

za
Karamelizirani šećer
10 žlica šećera i 2 žlice ruma
Smijesa za puding ( Rožatu )
10 jaja
10 žlica šećera
2 žlice brašna
4 žlice ruma
7 dcl mlijeka

Priprema

1.

Za karamel istopiti šećer na laganoj vatri dok ne dobije zlatnu boju ( paziti da previše ne potamni jer onda postaje gorak) dodati pri kraju 2 žlice ruma i izliti ga u kalup za rožatu tako da prekrije dno i koliko može stranice kalupa. Ostaviti kalup na hladnom mijestu da se karamel stvrdne i ohladi.

2.

Miješati a ne miksati 10 cijelih jaja sa 10 žlica šećera (miješamo sve dok se šećer ne otopi)  , dodati vanilija šećer, 2 žlice brašna, 7 dcl mlijeka i na kraju 4 žlice ruma . Tako izmiješano uliti na karamel. Pripazite da vam ostane barem 2 prsta ispod vrha zdjele, jer će nabujat i prekipit, ako je zdjela premalena. Kuhati na pari  u velikoj posudi napunjenoj 3/4 vodom oko 80 minuta.

Posluživanje

Poslužiti hladno sa šlagom i
jednim bićerinom domaćeg prošeka.

Dobar tek....:-)

  • Karamel(1)

12

Ha,ha,ha to bi se i tako moglo reci 🙂🙂🙂

Hvala  na odgovoru !

.. ma sve je ok, to sa znakovima interpunkcije 🙂

Bila sam malo znatiželjna, jer sam primjetila da se znaju nadmetati oko te rožate. Ja je spremam u običnoj teći, jer imam istu takvu samo malo veću, pa dobro legne manja u nju. A ono o okretanju rožate je moje iskustvo, svejedno, nakon toliko godina, desi mi se da se razbije pri okretanju.

* ja sam dijelom sa Hvara.pa smo bodulski susjedi ! 😉

Recimo da svako podrucje ima nesto svoje...Dio moje familije je sa Braca, te sa tim imenom sam samo htio odati pocast svojoj majci i noni koji spremaju rozatu na ovaj nacin koji sam podijelio sa vama... Nadam se da ce te provati i da ce vam se svidjeti... Sto se kalupa tice ja koristim kalup bas namjenjen za rozatu ali ona se moze spremati u svakoj posudi koja moze posluziti za tako nesto a prema toj posudi rozata mijenja i oblik....🙂 ps. izvinite sto nemam znakova interpunkcije na mojim slovima imam Nizozemski program na lep.tako da mi je malo nezgodno ulaziti u Ofice pa stalno kopirati slova :-), :-), :-)....

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)