Moj profil

Bregovska štrudla

103
Bregovska štrudla

sa makom, jabukama i sirom...odličan spoj u štrudli...ovdje ima i "VIDEO URADAK  za  RAZVIJANJE KORA"  link  kako uraditi  kore domače za štrudlu pitu..savijaču..i to na malom prostoru a i kolaž slika je tu..

"ZAHVALJUJEM UREDIŠTVU COOLINARIKE ŠTO JE VRATILO VIDEO URADKE U RECEPTE" 

sa makom, jabukama i sirom...odličan spoj u štrudli...ovdje ima i "VIDEO URADAK  za  RAZVIJANJE KORA"  link  kako uraditi  kore domače za štrudlu pitu..savijaču..i to na malom prostoru a i kolaž slika je tu..

"ZAHVALJUJEM UREDIŠTVU COOLINARIKE ŠTO JE VRATILO VIDEO URADKE U RECEPTE" 

Sastojci

10 kora domačih ili gotovih(ovo je sa domaćim)
10 dag maslaca
2 dcl ulja
FIL od MAKA
15 dag maka samljevenog (u zamjenu može rogač mljeveni)
5 dag grožđica+ rum
FIL od JABUKA
4-5 jabuka kiselkastih
cimet, klinčići u prahu
limunova korica naribana
FIL od SIRA
1 jaje + 1 bjelanjak
limunova korica naribana
1/2 vanilin šečera
Za PREMAZ
vrhnje i 1 žutanjak za kore premazati

Priprema

1.

Kore se mogu  kupiti gotove ili napraviti domaće vidi ovdje kako se rade   RECEPT UZ VIDEO kako razvući kore ili na ovom kolažu (slika ljevo) se vidi postupak...POSTUPAK IZRADE TJESTA i to na maloj radnoj površini,  *** Ovdje pogledajte  VIDEO  kako razvući  tanke kore za  štrudlu, štrudln, savijaču, pitu , ličku masnicu ili tanko vučeno tijesto ****...jer nemam puno mjesta u kuhinji, pa sam si prilagodila izradu u više loptica… na malo radne površine iako se sve to može raditi sa jednom većom loptom od tjesta i na pobrašnjenom stolnjaku s dalnovima vrtiti u krug i razvlačiti u onako veliki po cjelom stolu.

Gotove kore su isto dobre...samo svaku trepa poškropiti mješavinom maslaca i ulja i malo mlake vode i pošečeriti da omekšaju.

2.

FIL od SIRA: U izmješani sir umiješati  1  žumance  i bjelanjak , a žumajak ostaviti i malo vrhnja za premazati  kad zarolamo štrudlu. Sttavi limunovu

koricu  naribanu jedan dio i na kraju lagano umješati  snijeg od 2 bjelanjca  sa šečerom i malo soli i kap dve octa.

3.

FIL od JABUKA:  Oguljene oprane jabuke  naribati, pokapati limunovim sokom,  dodati grožđice, cimet malo klinčića u prahu.

4.

FIL od  MAKA: U Mak   mljeveni  dodati šecer u prahu , groždice natoplene u rumu   ½ vanilin šečera i  slatko vrhnje..

Iliako nemate maka  možete  u zamjenu dodati

 FIL od R O G A Č Akoji prelijete vručim mljekom sa vanilin šečerom  i onog soka od ribanih jabuka..malo cimeta  i 1 žl pekmeza .. Bitno je da rogač ne bude suh...

5.

Postupak: Složite prvo  3 lista  tijesta i svaki premažite otopljenom  mješavinom ulja i maslaca  ako su kupljene kore(domaće ne treba jer su dovoljno masne i mekane.   Stavi  nadjev od  od sira, zatim  dvije kore  svaku premazanu sa mješavinom ulja i maslaca, pa na njih  nadjev od  jabuka, na kraju dodajte nadjeva od maka s groždicama. Savijte tijesto,kao štrudlu savijaču rolat, a na isti nacin ponovite postupak sa

preostalim tijestom.   Od ovoga sam  sa domaćim korama  dobila veliku jednu štrucu-savijaču,  Premažite  sa razmućenim vrhnjem i jednim žutanjkom  da malo odstoji   15-ak minuta i stavite u pećnicu...Pecite na 180°C  cca 30- 40 min.

Možete napraviti i dvije mnje  ili više manjih oko 3-4 manje  štrudle... savijače ili pite...već kako zovete.ako nemate maka  možete  u zamjenu dodati FIL od ROGAČA koji prelijete vručim mljekom sa vanilin šečerom  i onog soka od ribanih jabuka..malo cimeta  i 1 žl pekmeza .. Bitno je da rogač ne bude suh...

6.

Ideja  je  iz  recepta zoja-gita  Bučnica sa makom  ...

Posluživanje

Na ovim stranicama je  samo  u pretraživanju  1   recept od coolinarike  Bregovska savijača...moja se razlikuje malo u sastojcima i što je rađena sa domaćim vučenim tijestom..

  • Štrudle(4)
  • Štrudla(3)
  • Mak(2)
  • Vuceno-tijesto(1)
  • Begovska-strudla(1)
  • Bregovska-strudla(1)
  • Slatke pite(1)
  • Strudel(1)
  • Gotove-kore(1)

30

Hvala Lihinda☃☼  Pozzz!!

Ma nisam puno zakasnila "samo" godinu dana, ali isplatilo se, super je štrudla, kao i sve iz "Ankine radionice"🙂.

Zahvaljujem na prezentaciji... nada-lukac...povjerenju i isprobavanju!!🙂❤️

Ovako je ispalo drugima