Moj profil

Brze tursije

38

Zima samo sto nije dosla,i svi smo u pripremama za dugu zimu. Pretpostavljam da ima mnogo slicnih recepata pa neka tu bude i moj stari recept :)

Zima samo sto nije dosla,i svi smo u pripremama za dugu zimu. Pretpostavljam da ima mnogo slicnih recepata pa neka tu bude i moj stari recept :)

Sastojci

10 kg paprike ( somborke ili bilo koje)
7 kasika Soli
7 kasika Secera
1/2 litra Belog Octa
5 glavica belog luka
1/2 kg sargarepe
1 struka persun

Priprema

1.

Paprikama vadimo peteljku i dobro ih operemo..

2.

Na jedan dublji lonac stavimo pola litre belog Octa i 2 litre vode,7 kasika soli i 7 kasika secera, sve to stavimo na sporetu da provri.Ociscene paprike barimo na pripremljenu vodu ( otprilike po 2-3 min).

3.

Sa druge strane ocistimo i ogulimo beli luk ( 5 glavica ako mogu tako da se izrazim) isecemo sargarepu u koluticima ( pola kg) ili izrendano kako ko voli, i persun ( jedna struka)

4.

Barene paprike ostavljamo  da se malo ohlade tek toliko da nam ne izgore ruke kad ih slazemo u  teglama.

5.

Uzmemo tegle i redjamo red paprike ( potom ih snazno stiskamo pesnicama da budu plosnate kao na slici) pa red belog iseckanog luka, red sargarepe, i red persuna, pa opet red paprika i tako dalje.

6.

Na kraju dodamo vodu sa lonca dok ne pokrije paprike. Tegle stavljamo u frizider i vec posle nedelju dana ih mozemo jesti :)

Posto smo mi malo clana porodica ja moj muz i moj sin Denis, ja sam stavila 10 kg paprike, i dobila tri velike tegle kao na slici, i dve manje od po 1 kg.

7.

Prijatno !

  • Zimnica(2)
  • Zimnica slana(1)
  • Tursija-brza(1)

4

Pomoravka naravno da mozes 👋

Duska36 mi ih tamamimo za mesec dana posto je kolicina mala, ali verujem da moze trajati mesecima, kao i sve tursije. Preliv je isti kao za uglavnom vecinu  zimnica tako  da pretpostavljam de traje koliko i druge trusije.

Mogu li ja kod tebe na turšiju? Obožavam je