Moj profil

Brzi Chilli con carne

30 minuta
108

Osnovna karakteristika svih recepata za chili con carne je obilato dodavanje više vrsta svježih chilli papričica te mješavine začina s chillijem u prahu. Iskušajte Vegetu Natur za meksička jela i uživajte u vatrenim okusima.

Osnovna karakteristika svih recepata za chili con carne je obilato dodavanje više vrsta svježih chilli papričica te mješavine začina s chillijem u prahu. Iskušajte Vegetu Natur za meksička jela i uživajte u vatrenim okusima.

Sastojci

za
300 g mljevenog mesa (svinjetina, junetina)

Priprema

1.

Na ulju pirjajte mljeveno meso dok tekućina ne ispari.

2.

Dodajte pancetu ili suho meso narezano na kockice i lagano popecite.

3.

Dodajte ocijeđeni kuhani crveni grah, dolijte 400 ml mlake vode, Vegetu Natur za meksička jela i narezanu crvenu ljutu papričicu.

4.

Dobro promiješajte i kuhajte još 10 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Po želji možete dodati konzervirani kukuruz šećerac Podravka.

  • Grah(4)
  • Chilli-con-carne(3)
  • Mljeveno meso(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Grah volimo!(1)
  • Brzi-chilli-con-carne(1)
  • Pikantno(1)
  • Aromatično(1)
  • Pirjanje(1)

12

@Vlada,u svakoj samoposluzi u Canadi (izuzev 7Eleven) može se kupiti chili con carne seasoning tj, mix, barem od jednog proizvođača.Na odjelu gdje se nalaze začini u vrećicama, u supermarketima IGA, Safeway, SuperValue i sl, može se uzeti Chili powder od "Spice Cargo" koji je u stvari McCormick-ov, koji ga lancima samoposluga prodaje po količini za znatno manju cijenu. Na poleđini vrećice piše "Imported by McCormic, Canada".Ljepši je puno kad se napravi svoj začin od suhih paprika: na siteu TexasCooking ima članak o izradi svog chili powder-a od suhih paprika i kako ih samljeti u svoj prašak, naslovljen "How to make your own chili powder". Vrlo je jednostavno. Potrebne chili paprike uvezene sa juga možeš nabaviti u "Paraiso Tropical", #9136-118 Av, T5L-5A6, Edmonton, Ph: 780-479-6000.Od ovih spomenutih na siteu sa receptićem za svoj chili powder mislim nećeš naći NewMex paprike, ali newmex je samo hibrid, križanac Anaheim i Mirasol paprika, a suhi Mirasol naziva se Guajillo kojeg ovi u pomenutom dućanu imaju, i može se uvijek uzeti guajillo umjesto anaheima-a ili newmex paprike za bilo koji recept. Tako spravljano svježije je i jača aroma od svakog kupovnog chili powder-a.Nakon nekih pokusa sa chili paprikama, i tog recepta sa datog sitea, iskristalizirao se chili powder po mom ukusu:4 mjere praška mulatto paprika, tri mjere guajillo, i jedna mjera pasilla. I na oko 400g ovog praška dođe jedan mljeveni klinčić. Sve te suhe paprike imaš u gore navedenom dućanu. Sama ih spremi i samelji.Ukusi su različiti - tebi se to ne mora sviđati, vremenom nađi sebi okuse kombinacijom paprika čije ti se arome više sviđaju. Svijet masovno uzima zrelu suhu Poblano papriku za chili con carne (nazvana Ancho kad je suha, imaju je ovi u Paraiso Tropical), i eventualno cascabel će ti se svidjeti. Ako nema pasille u datom momentu, kupim cascabele čija se aroma mnogo razlikuje od apasille, ali su istom rangu po okusu i paše na ove gore.U svoj gotov prašak ne stavljaj kumin ili sol ili druge začine; dodaji ih posebno žlicama/žličicama kako je označeno receptom.Od tih paprika ne mora se praviti nikakav prašak, već se te suhe paprike mogu popržiti i smljeti u blenderu i jednostavno dodati u chili. Tako je još ukusnije. Pogledati recept za "Bowl of Red" i onaj "precizniji" od sedam paprika" na siteu "HomeSickTexan".

Ne, ne živim u Edmontonu već mogo južnije, i mnogo, mnogo dalje, ali znam za taj vaš dućan u Edmontonu.

Nema na čemu, sa zadovoljstvom.

Evo upravo sam napravila, i još je vrelo. Sestra sad isprobava. Nisam dodala chilli papričice, ne volim baš ljuto, ali s Fantom je baš fino onako, niti je ljuto niti 'slatko', taman fino pecka jezik.

Isprobala sam ovo i jako mi se sviđa 🍽

Ovako je ispalo drugima