Moj profil

Bubble tea

14
Bubble tea

Bubble tea je bezalkoholni napitan koje je nastao u Taiwanu osamdesetih godina....Pravi se obicno od caja , miksanog voca i kuglica tapioke ....

Bubble tea je bezalkoholni napitan koje je nastao u Taiwanu osamdesetih godina....Pravi se obicno od caja , miksanog voca i kuglica tapioke ....

Sastojci

caj po ukusu ( vanilija , jagoda , naranca .....)
1 salica od 200 ml malih kuglica tapioke
7 salica od 200 ml vode
za sirup od secera
1 salica od 150 ml smedeg secera
1 salica od 150 ml bijelog secera
2 salice od 150 ml vode

Priprema

1.

 Najprije skuhajte caj pa ga  stavite da se dobro ohladi u hladnjaku . Moze se  pripremiti i bez kuhanja tako da se stave vrecice caja u hladnu vodu da  se moce cijelu noc .

2.

U lonac ulijte  7 salica vode i stavite na vatru . Kad voda zavrije dodajte salicu kuglica tapioke .

3.

Kuhajte kuglice oko 5 minuta dok nisu prilicno mekane ali jos ipak malo hrskave . Pazite jer se za cas prekuhaju . Ocijedite i isperite na cjedilu . Pazite da cjedilo bude dovoljno gusto . Stavite na stranu .

4.

U drugi lonac ulijte 2 salice vode . Dodajte 1 salicu bijelog i jednu salicu smedeg secera . Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta .

5.

Ostavite da se sirup ohladi pa u njega stavite kuglice tapioke .

6.

Servirajte caj . U casu stavite malo tapioke , malo sirupa od secera i dodajte hladni caj . Po zelji se moze dodati i malo izmiksanog voca . Dobro promijesajte i pijte sa slamkom .
Ovaj napitak se ne preporucuje za djecu jer bi se mogla zagrcnuti sa kuglicama tapioke .

  • Tapioka(2)
  • Bubble-tea(1)

11

mozes li molim te objasnit sta je tapioka

ovo bih mogla da probam kad nabavim tapioku neznam sta je hahah uvek nesto nemam hahah a sto se tice tih problema cuvanja ja nemam fala bogu hahah a kad bih imala cuvala bih ga u duncflasi haha pa u spajzu mislim da se nepokvari hahaha!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)