Moj profil

Buzara od škampa

30 minuta
51
Buzara od škampa

Volimo morske plodove u svim oblicima i svim varijacijama, no moj suprug i moja kćer naprosto obožavaju sve vrste rakova i školjki, danas smo imali ogromne škampe, pripremila sam ih na najjednostavniji mogući način.

Volimo morske plodove u svim oblicima i svim varijacijama, no moj suprug i moja kćer naprosto obožavaju sve vrste rakova i školjki, danas smo imali ogromne škampe, pripremila sam ih na najjednostavniji mogući način.

Sastojci

za
rakovi
1 kg škampi
2, 5 dl bijlog vina
1-2 žlice mrvica
5 režnjeva češnjaka
1 vezica peršina
--- soli
--- papra
1 velika žlica pesta

Priprema

1.

Na zagrijano ulje stavite skosani češnjak i peršin.

2.

Malo promiješajte, dodajte dobro oprane škampe, poklopite i kuhajte oko 15 minuta.

3.

Pospite mrvicama, podlijte vinom, posolite i popaprite, te dodajte crveni pesto. Pesto ne morate dodavati ako ga nemate ili ne želite.

4.

Pirjate još oko deset minuta.

5.

Poslužite na plitkom ovalu, preliveno umakom.

Posluživanje

Ovako se mogu raditi sve vrste školjki i morskih plodova na buzaru. Obavezno se moraju poslužiti s svježim kruhom i hladnim bijelim vinom, najbolje malvazijom. Nikada, ili vrlo rijetko se u kvalitetne škampe stavlja pasirana i koncetrirana rajčica, ona potpuno ubije okus škampa!

  • Morska hrana(2)
  • Buzara(2)
  • Dagnje(1)
  • Glavna jela / rakovi(1)
  • Riba-morska-buzara(1)
  • Morski-meni(1)
  • Škampi(1)
  • Morski plodovi(1)
  • Morske-jedi-raki(1)

26

pravila moja kcerka, savrseno...👍👋

Kako prije nisam uočio, buzare su divne, ide u omiljene

@smata, slažem se sa svime, osim s onim o prstacima, što se mene tiče, te školjke su zakonom zaštićene i ne mogu se i ne smiju se nikako praviti. ni na koji način. nemoralno i neodgovorno je uopće pričati o njima u kontekstu kuhanja, ako svi znamo da su zakonom zaštićeni. točka. moji prijatelji znaju koju sam kalvariju prošla s drvetom božikovine, koju sam inače ja osobno posadila prije desetak godina, i koju gledam kako je svake godine o Božiću iznova kljaštre, doslovno pri tome osjećam fizičku bol, a o duševnima da ne govorim… kod bliskog susreta s osobom(cvjećar florist), koja je to mome drvetu radila, ja sam se rasplakala i rekla na gospođino uvjeravanje da će drvo ionako narasti..-ali to se nesmije… božikovina je zakonom zaštićena biljka, na stranu i to što se nalazi pod mojim prozorom, na mojem privatnom zemljištu, ona je zakonom zaštićena!!!!!..... oprostite, skrenih s bitnog… ali boli me još uvijek..

Ovako je ispalo drugima