Moj profil

Choco Baileys Tapioka

38
Choco Baileys Tapioka

Može se reći da sam se "navukla" tapioku... :) Ovaj put čokoladna verzija, uz malo Baileys-a, ipak je ovo tapioka za Bocu ;)

Može se reći da sam se "navukla" tapioku... :) Ovaj put čokoladna verzija, uz malo Baileys-a, ipak je ovo tapioka za Bocu ;)

Sastojci

za
90-g tapioke
550 ml mleka
2 kašike šećera
60g Milka Noisette ili mlečne čokolade
1,5 kašika Baileys-a*

Priprema

1.

Perlice tapioke preliti sa 1/2l mleka i ostaviti da nadođu oko 1h. Nakon sat vremena, dodati još 50ml mleka, jednu punu kašiku šećera i staviti tapioku da se kuva. Kad se mleko zagrejalo smanjiti vatru, dodati 100ml slatke pavlake i kuvati dok perlice ne postanu prozirne oko 15-ak minuta.

2.

Otopiti čokoladu na pari.

Odvojiti jednu trećinu tapioke u posebnu šerpicu. U dve trećine tapioke dodati otopljenu čokoladu, dobro promešati i ostaviti sa strane. U manju količinu tapioke dodati još jednu kašiku šečera i Beileys, vratiti na tihu vatru i kuvati kratko dok se ne zgusne.

Napomena
1.

Ja sam pravila domaći Baileys po ovom receptu. Količinu likera prilagoti svom ukusu... :)

Posluživanje

U čaše sipati prvo čokoladnu tapioku, a odgore staviti tapioku sa Baileys-om.

  • Tapioka(7)
  • Cool-isprobano(1)
  • Piceee(1)
  • Coko-tapioka(1)
  • Tapioki(1)

45

👏Jeeee 😁 baš mi je drago da imamo još jednog ljubitelja tapioke... 😁 Meni su tvoje izmene savršene, i drago mi je da si uživala u desertu! 🙂 Hvala ti puno što si odabrala ovaj receptić za svoj prvi tapioka puding 🙂😘

Što da ti kažem osim da sam se i ja navukla na tapioku! 😋 To mi je, uz crumble, nova najveća napast... 😁 Hvala ti na receptu, tako mi je fino izgledala da sam je vruću slikala i onda tek malo pričekala da se ohladi pa s guštom navalila... 🥄Oprosti na izmjenama, probat ću je i u originalu, obećavam... 😁 

Neki kolažić u galeriji, dojmovi pod slikom, pusa leti prema tebi! 😘

Hvala! 🙂

Ovako je ispalo drugima