Moj profil

ČOBANAC ZA 4 UJUTRO

180 minuta
13
ČOBANAC ZA 4 UJUTRO

Nažalost upropastio sam slike za kuhinjski prikaz, a pitanje kad ću opet raditi čobanac, a budući da mi je super uspio, madam se da će samo ova slika i opisni recept poslužiti ....

Nažalost upropastio sam slike za kuhinjski prikaz, a pitanje kad ću opet raditi čobanac, a budući da mi je super uspio, madam se da će samo ova slika i opisni recept poslužiti ....

Sastojci

za
Dkg. 70 Veprovine ( srnetina)
Dkg. 70 Junetine
Kg. 1 Luka
Kom. 6 Lovorovog lista
Žlice 3 Masti
Dcl. 2 Vina
Kg. 70 Šampinjona
Kom. 1 Fant za čobanac
Kom. 1 Srce temeljca za juhu
Kom. 3 Jaja
Ž,ica 1 Masti
Žlica 6-7 Oštrog brašna
Kom. 1 Ljuti feferon (ako vam paše)
Začini Žlice 2 soli, žlica 1 crvene paprike, žličica 1 bibera

Priprema

1.

Meso izrežite na kockice ( cca 2x3), usitnite luk, te izrežite na deblje šnite šampinjone i same propržite, te stavite na stranu.

2.

Na masti propržite luk i lovorov list jedno desetak minuta, da se opusti i dobije malo boje, pa dodajte najprije meso divljači i dinstajte cca jedan sat, a zatim dodajte i junetinu, te fant i jedno srce temeljca za juhu, promješajte.

3.

Dodajte vino,vegetu, propržene šampinjone, feferon ( po želji), crvenu papriku i biber, sve fino promješajte i dodajte vode, te pustite kad zakuha, da lagano krčka uz povremeno mješanje i dodavanje tekućine. Na taj način neka se čobanac krčka oko 1,5 do 2 sata i kad vidite da je meso mekano, ukuhajte trgance (žličnjake ili noklice)

koje ste napravili od jaja,masti,soli i brašna, te ih ukuhajte u čobanac, cca 10-15 minuta i jelo je gotovo !

Ukoliko želite i volite, možete u njega staviti 2-3 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Ovakav se čobanac jede na feštama, kao "otrežnjivač" sa žlicom uz domaći kruh, ali se normalo može skuhati i doma kao jedan dobar "slavonski" ručak. 

  • Čobanac(1)

10

Vsevem molim te objasni kako nakon tuluma može biti prazan želudac ? Ja sam se stvarno nasmijao debelo na ovo, jer u ovom slućaju bi trebalo čekati slijedeći dan do večere, pa bi onda možda bio pomalo prazan želudac ?

Pozdrav tebi i svakako si pozvana na čobanac kad se javi Arasić. Pozdrav od Marijane i mene

Nakon tulumarenja, osim rasola, najbolje je pivo na prazan želudac ... provjereno, tome me moja sveki naučila ...

Ali da bi i čobanac "sjeo", bi ...

Majceh , pa kaj ti nikad nisi malo tulumarila i kad dočekaš ovak nekaj ko bolesnik transfuziju ?  Kad sam bio mlad, moja jutarnja "transfuzija" je bilo pol litre rasola  kod kumica sa kiselim zeljem na Kvatriću u pet ujutro, ali ovo je ipak  bolje, kaj ne ?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)