Moj profil

ČOKOLADA

15 minuta
15

Slatki užitak…posebno za djecu

Slatki užitak…posebno za djecu

Sastojci

SASTOJCI
1 dcl vode
1/2 kg šećera
5 dkg kakaa
1 šaku lješnjaka ili oraha

Priprema

1.

Kuhaj vodu i šećer 7 minuta.Skini sa vatre i smješaj mlijeko u prahu, kakao, dodaj margarin i lješnjake ili orahe po želji.Posudu u koju ćete izlit masu premažite margarinom i ostavite da se ohladi.

  • Čokolada(1)
  • Chocoholizam(1)

4

I meni je bila tvrda jer sam kuhala šećer i vodu, a tukla margarin… Sada imam recept po kojem se šećer zakuha s vodom, doda margarin da se otopi, skloni se s vatre i tek onda doda kakao s mlijekom. Kad se ohladi (a to je brzo), bude tvrda taman koliko treba da se ne lijepi u ruci, a da se ipak lako lomi… Samo što je preslatka i ne može se prestati jesti. Nosila sam je na posao da ne pojedem sve sama… :-)

ovo je super ali meni nikako ne uspjeva… probala sam tri puta i digla ruke: jednostavno mi postane toliko gusta i stisne se da je neupotrebljiva! a sve radim po receptu! znaš li možda u čemu je trik? jer ukusna je i jako dobra pa mi je krivo da ne mogu dici napravit :(

Moja mama je pravila meni i sestri dok smo bile, na rodjendanima je uz tortu bila obavezna i ova cokolada. I danas nam je ponekad napravi jer je zaista jako ukusna.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)