Moj profil

Čokoladne kapljice

276

U domaćoj izradi :) Verujem da ima mnogo nas koji nemamo uvek priliku da ih kupimo a mogu da se brzo i jednostavno naprave i koriste po potrebi. Više ideja, nego recept, nadam se da će nekome biti od koristi :))

U domaćoj izradi :) Verujem da ima mnogo nas koji nemamo uvek priliku da ih kupimo a mogu da se brzo i jednostavno naprave i koriste po potrebi. Više ideja, nego recept, nadam se da će nekome biti od koristi :))

Sastojci

plastična flašica

Priprema

1.

Plastična flašica bi trebalo da ima uski otvor ili čepić koji se može probušiti. Bolje je koristiti manju posudicu, poput onih apotekarskih u koje se pakuju losioni a ja sam koristila dobro opranu, ispranu alkoholom i suvu posudicu od hidrogena.

2.

Čokoladu otopiti na pari, da bude potpuno otopljena i vruća. Dok je još u tečnom stanju, pažljivo je prebaciti u flašicu.

3.

Flašicu zatvoriti čepićem i okrenuti naopako da se topla čokolada slije ka dole tj. ka rupici kroz koju ćemo je istiskivati.

4.

Pripremiti parče pek papira na koje će se istiskivati kapljice, odmah ga staviti na neki poslužavnik koji može da ide u frižider.

Kada se čokolada malo prohladi (ali da ostane i dalje topla kako bi mogla izlaziti iz posudice), dakle posle par minuta, pažljivo na pek papir istiskivati kapljice željene veličine.

Ukoliko čokolada počne da se steže, posudicu na par minuta uroniti u vruću vodu da omekša i nastaviti dok se ne potroši sva čokolada.

5.

Poslužavnik sa kapljicama staviti u frižider da se stegnu. Tako će se vrlo lako odlepiti sa pek papira i možete ih premestiti u plastičnu posudicu i čuvati do korišćenja.

Posluživanje

Koristila sam čokoladu za kuvanje Menaž, jer kada pripremam mafine u koje ide čokolada, najviše volim da stavim čokoladu za kuvanje.

Na 'zidovima' flašice je ostalo malo čokolade, tako da bih sledeći put probala da koristim kesicu za zamrzavanje, pa ću uporediti na koji način se čokolada više iskoristi :)) 

  • Čokolada(15)
  • Cokoladne-kapljice(8)
  • Dekoracija(4)
  • Ideja(3)
  • Ideje-i-dekoracije(2)
  • Coko-kapljice(2)
  • Kapljice-od-cokolade(2)
  • Dekoracije-torti(2)
  • Cokolada-napravi-sam(1)

103

Miro, hvala! Mogu da se prave i veće kapljice, ako je suviše pipavo da se istiskuju sitne...Pravila sam od bele čokolade i nisu bile loše 🙂

ovo ti je prva liga👍....

❤️