Moj profil

Corba od karfiola

10

Priđite bliže..šapnuću vam jednu tajnu ,)

Priđite bliže..šapnuću vam jednu tajnu ,)

Sastojci

Mrkva 3 kom
Crni luk 1 glavica
Mlijeko
Krompir 2-3 komada
Zacini

Priprema

1.

Krompir iseckate na kriščice manje, da bi se pre skuvao; каda kažem, na manje, ne i previše manje, jer svakako kasnije on ide u blender kao i svi ostali sastojci.

2.

Karfiol očistite i rastavite, ili iseckate na cvetove.Šargarepu iseckate na kolutiće.Luk, takodje na kriščice ili već kockice ( svakako ćete ga blendirati, pa ne morate baš baš sitno da ga seckate, možete čak kao i krompir )

3.

Sve sastojke osim karfiola zajedno stavite u lonac, i prelijete ključalom vodom toliko da bude odprilike dva tri santimetra voda iznad povrća. Stavite malo soli i kuvate 15-ak minuta.. Karfiol dodate na kraju, i kuvate dodatnih još 5-6 min. ne duže da se ne bi raspao i da bi sačuvao sve svoje dragocene vitamine, minerale i hranljive materije.

4.

Kada je povrće skuvano, izvadite ga iz vode u kojoj ste ga kuvali i procedite kroz cediljku ( stim što ne zaboravite da ćete proceđeno povrće, nakon blendiranja, ponovo vratiti u istu tu vodu u kojoj je kuvano, radi sokova od povrća koji su se zadržali u njoj. Ostavite 3-4 min. povrće da se prohladi a zatim ga stavite u blender.

5.

Dodajete po malo mleka i plasirate ga do gustine jogurta.Kada je isplasirano, vratite ga u onu vodu u kojoj ste ga kuvali.Promešate i začinite i ostavite da vri jedno dva minuta uz obavezno mešanje

1

http://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/corba-od-karfiola

Da nam neces dosapnuti tajnu copy/paste -a? Jer si vec x-puta dokazala kako ti to ide dobro od ruke 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)