Moj profil

Crne kocke

144

Jednostavno i ništa novo, ali hoću da se ovaj recept nađe u mojim receptima jer mi je ovo jedan od dražih kolača.

Jednostavno i ništa novo, ali hoću da se ovaj recept nađe u mojim receptima jer mi je ovo jedan od dražih kolača.

Sastojci

Biskvit x 2
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 žlica ulja
2 žlice kakaa
Preljev za biskvite
2 dl vode
Krema
Glazura
5 žlica ulja

Priprema

1.

Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom, dodati žlicu ulja i na kraju kakao, brašno i prašak za pecivo. U lim staviti papir za pečenje veličine 30x30 cm i na njega izliti smjesu, poravnati i ispeći. Biskvit bude brzo pečen. Provjeriti ga čačkalicom, kad izlazi suha, biskvit je gotov. Postupak ponoviti još jednom za drugi biskvit.

2.

Za preljev prokuhati šećer i vodu. Preljev ide vruć na hladne kore.

3.

Za kremu izmiješati prašak za puding s 2 dl mlijeka, a preostala 3 dl staviti da prokuha zajedno sa šećerom. Skuhati puding i ohladiti. U ohlađen dodati margarin i vaniliju. Dobro sjediniti mikserom.

4.

staviti jedan biskvit na lim, preliti ga polovicom vrućeg preljeva, premazati kremom i poklopiti drugim biskvitom. Biskvit natopiti ostatkom preljeva i ostaviti u hladnjak preko noći. Idući dan napraviti glazuru: otopiti čokoladu i ulje na pari i preliti po kolaču.

  • Kolači(3)
  • Kremasti kolaci(2)
  • Krem kolači(1)
  • Kolac-kremasti(1)
  • Kolac-kakao(1)

10

Da,i to sam pomislila,možda sam ih malo i prepekla,drugi put ću pripaziti,hvala pun😇

Nisu, meke su. I meni je gornaja bila tvrđa, manja jaja, a količina brašna ista, onda se i malo duže pekla i nije upijala preljev kao prva. Ubuduće, malo maje brašna ako su jaja manja. Kod mene se i na slici može vidjeti koliko je donja mekša.

Kolač sam pravila,lijep je i ukusan,samo su mi kore malo tvrđe,iako sam ih natopila dobro..jesu inače takve od sebe ili sam negdje pogrješila😁?