Moj profil

CRNO PIVO

16

EVO NEŠTO I ZA LJUBITELJE PIVA! ONI KOJI SU SE HTJELI OKUŠATI U IZRADI SVOG PIVA SAD ĆE DOĆI NA SVOJE.

EVO NEŠTO I ZA LJUBITELJE PIVA! ONI KOJI SU SE HTJELI OKUŠATI U IZRADI SVOG PIVA SAD ĆE DOĆI NA SVOJE.

Sastojci

18 L VODE,
300 GR PRŽENOG JEČMA-KNAJPOVOG
20 GR HMELJA
ŠAKA KUKURUZNOG BRAŠNA
250 GR ŠEĆERA
20 GR KVASCA

Priprema

1.

U POSUDU STAVITI VODU,JEČAM I HMELJ. LONAC STAVITI NA ŠTEDNJAK I KUHATI TEKUĆINU 1H,ALI MORA STALNO KLJUČATI. U PLATNENU VREĆICU STAVITI ŠAKU KUKURUZNOG BRAŠNA,SPUSTITI VREĆICU S BRAŠNOM U TEKUĆINU I KUHATI JOŠ 1H. NAKON TOGA PROCIJEDITI TEKUĆINU KROZ RIJETKU KRPU, DODATI ŠEĆER,PROMIJEŠATI I TEKUĆINU OHLADITI. U OHLAĐENU TEKUĆINU DODATI KVASAC,PROMJEŠATI I OSTAVITI DA SE KVASAC IZJEDNAČI S TEKUĆINOM. PROMJEŠAJTE! SAD TEKUĆINU FILTRIRATI KROZ GUSTO PLATNO,NAPUNITI BOCE I HERMETIČKIM ČEPOM IH ZATVORITI. MOŽE SE UPOTRIJEBITI NAKON 3 DANA. PRIJE IZNOŠENJA NA STOL PIVO TREBA RASHLADITI!

ŽIVJELI!

Posluživanje

NAPOMENULA BIH DA JOŠ NISAM ISPROBALA OVAJ RECEPT A RAZLOG JE ŠTA NE ZNAM GDJE KUPITI HMELJ. RADO ĆU GA ISPROBATI KAD GA NABAVIM I ONDA S VAMA PODJELITI KONKRETNO, IZ PRVE RUKE KAKO JE ISPALO.MISLIM DA ĆE MJERODAVNIJI BITI MOJ DRAGI KOJI VOLI PIVO.

OVAJ RECEPT JE IZ KUHARICE "VELIKI NARODNI KUHAR" TISKANE DAVNE 1952.GOD.

  • Pivo(1)

6

mislim da ovo ne funkcionira....pivo mora dva put fermentirat,prva fermentacija je u bačvi s vrenjačom  a druga u boci....ovo da se nalije u boce jedino kaj bi napravilo je poplava..............

HVALA NA INFORMACIJAMA . ČIM ZATOPLI KREĆEM U IZRADU PIVA, DA VIDIMO ŠTA ĆE BITI.

http://www.beershop.hr/?str=proizvodi&g=100&k=100&pk=100&s=kat

tu ima za kupit sve sto vam treba za kuhat pivo