Moj profil

Decoupage na tekstilu

101

U ovom antireceptu sa tekstilom zgodno je kad treba sakrit fleku na majici, ukrasiti dječju torbicu stolnjak prigodni, može se napravit i na svili, jastučnici, nadstolnjaku prigodnom za blagdane. Ovo je samo jednostavna i početna varijanta i može se nadograđivati i radit prekrasne radove.

U ovom antireceptu sa tekstilom zgodno je kad treba sakrit fleku na majici, ukrasiti dječju torbicu stolnjak prigodni, može se napravit i na svili, jastučnici, nadstolnjaku prigodnom za blagdane. Ovo je samo jednostavna i početna varijanta i može se nadograđivati i radit prekrasne radove.

Sastojci

1 majica, ili platnena torbica
nadstolnjak, svila, jastučnica
dječaja torbica za šlape itd
1 lak TEXTIL POTCH
gilteri za tekstil
boje za tekstil ako crtate sami uzorak ili za šablonu

Priprema

1.

DECOUPAGE NA TEKSTILU Sa salvete izrezati uzorak. TEKSTIL POTCH lak ljepilo izgleda ovako, prije upotrebe treba dobro protresti. Namazati ovim Tekstil potch ljepilom mjesto (ako je npr na majici flek koji želite skriti super je ovo).

2.

Uzmite samo gornji sloj salvete sa uzorkom te ga stavite na namazano mjesto.

3.

Par puta namazati površinu motiva. Pustite da se kompletno osuši (24 sata).

4.

Kad se skroz osušilo, onda fiksirajte peglanjem sa kontra naopake strane (cca 5 min). Možete ukrasiti gilterom za tekstil kao ovo jaje na majici na ovoj vrećici na naslovnoj slici s uzorkom anđela nisam jer mi se nekako stopilo pa mi se svišđa i bez ocrtavanja gilterom.

5.

Tko ima smisla može i nacrtati uzorak a postoje i boje za tekstil, šablone gilteri.

6.

Možete ukrašavati svilu, jastučnice, možete sa salvete uzeti božićni uzorak i fiksirati na nadstolnjak na neko platno kojeg vam nije žao za probu, krasne su vrećice za šlape Ako želite više saznati i stručnije se baviti najbolje je da posjetite neku radionicu a možete i više saznati pogledajte na dnu antirecepta.

V A Ž N O: ovo sam stavila nakadno 13.10.2010 jer mislim da je važno i ispričavam se ali je * vezano za pranje u mašini.. Moje iskustvo se ne slaže sa uputstvom na ljepilu za tekstil… prala sam majicu na 30°C i nije izdržalo a radila sam točno po uputama, možda ima kvalitetnije zato OPREZ ovo je u biti zgodno za ukrasne vrečice za poklon i za jednokratnu upotrebu detalja na nekom starom nadstolnjaku krpi za Uskrsne ili božićne blagdane vidi na forumu: https://www.coolinarika.com/forum/viewtopic.php?pid=899844&new_post=1#p899844*
1.

Evo kakoizgleda za Uskrs  nadstolnjak  (sakrivena fleka  je skrivena pilićima i zečićima

  • Decoupage(4)
  • Dekupage(2)
  • Dekupaz(2)
  • Kreativnost(1)
  • Za-slobodno-vreme(1)
  • Dekupaz-na-tekstilu(1)
  • Hobby-art(1)
  • Hoby(1)
  • Salvet-tehnika(1)

27

♡♡♡♡♡ da ste procitali u koraku br.6 VAŽNO slaze se sa vasim komentarom... Ne radim vise decoupage ali ako zaflekam dragu mi majicu fleku pokrpam šablonama ili nekim detaljimam. Treba pročitati antirecept do kraja. VRECICE sa andjelima jos imam a majica je davno unistena pa ni obicne ne traju 10 godina...uz.lp

Prije 1,5godinu sam radila 10togodisnjoj kcerki majice za tjelesno. Na jedne sam lijepila salvetu, a na druge sam preko sablona iscrtavala akrilnim bojama. Toliko su joj se svidjele da ih je nosila i vani... Ali ove sa salvetom su se totalno unistile nakon 2-3pranja, stoga ne preporucujem tu tehniku ako ce "komad" biti u cestoj upotrebi. Ove sa akrilnim bojama su i danas kao nove, samo su nekako postale male

Hvala za pomoć!👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)