Moj profil

Divlja riža

40 minuta
5

Iako se rijetko priprema sama zbog skupoće, mješavina divlje riže i smeđe riže na tanjuru će izgledati fantastično poput obroka iz Zvjezdanih staza!

Iako se rijetko priprema sama zbog skupoće, mješavina divlje riže i smeđe riže na tanjuru će izgledati fantastično poput obroka iz Zvjezdanih staza!

Sastojci

za
1 i 1/2 šalica integralne riže
1/2 šalice divlje riže
6 šalica vode
prstohvat soli

Priprema

1.

Divlju rižu popržite na suhoj tavici. Ovo će skratiti kuhanje divlje riže koja se inače kuha duže od integralne riže.

2.

Pomiješajte integralnu i divlju riži, posolite i stavite na srednje jaku vatru dok ne zakuha.

3.

Kad zakuha, poklopite i smanjite vatru. Kuhajte dok se zrna riže ne smekšaju, probajte i crnu i integralnu rižu da li su gotove, pa ukoliko je ostalo vode, otklopite da suvišna voda ispari, ili lagano nadolijte ukoliko je vode nestalo, a riža je neskuhana.

4.

Kada se skuha, maknite s vatre, premjestite u prikladnu posudu ili pokrijte bambusovom podloškom da se hladi.

Posluživanje

Ovu kombinaciju kao i sve ostale žitarice možete kuhati i pod tlakom, za to je obično potrebno 2- 2 i 1/2 šalice vode po šalici žitarica i vrlo pažljivo kuhanje: na lagani vatri s deflektorom. Omjer divlje i integralne riže možete mijenjati, ali vjerujte, ovako izgleda jako efektno na tanjuru! Duljinu kuhanja prilagodite, ovisno o kvaliteti riže može se desiti da je duljina kuhanja divlje riže nešto dulja od integralne, pogotovo ako preskočite prženje divlje riže na početku!

  • Riža(2)
  • Makrobiotika(1)
  • Sve-5(1)
  • Divlja-riza(1)
  • Žitarice(1)

4

ova divlja riža je toliko divlja da je nestala sa tanjura!bravo

Meni je razlika velika, divlja riža je sasvim druge konzistencije i potpuno drukčijeg doživljaja od integralne riže. Ali to je opet samo moj doživljaj… Mene dodatak divlje riže izuzetno veseli jer je neobična, prštava i “divlja” na tanjuru!

Deluje primamljivo, probacu. Da li je velika razlika u ukusu izmedju divlje rize i obicne?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)