Moj profil

Domaća kobasica

100 minuta
33

Recept za pripremu domaće kobasice koju možete odmah pržiti, kuvati i peći ili blago odimiti u pušnici dva do tri dana po dva sata dnevno.

Recept za pripremu domaće kobasice koju možete odmah pržiti, kuvati i peći ili blago odimiti u pušnici dva do tri dana po dva sata dnevno.

Sastojci

1,2 kg mesnata rebarna slanina
2,2 kg posno meso svinjske plećke
80 g pasta belog luka
20 g iseckani beli luk
20 g slatka aleva paprika
20 g ljuta aleva paprika
20 g tucana/gruvana ljuta paprika
5 g izdrobljeni kim
60 g kuhinjska so
2 dl Banatski rizling (belo vino)
4,3 m tanka svinjska creva

Priprema

1.

Mesnatu rebarnu slaninu sameljite kroz rešetku mesoreznice od 10 mm. Meso plećke sameljite kroz rešetku mesoreznice od 6 mm. Dodajte začine, osim belog luka, i dobro izmešajte. Sipajte u mesnu masu belo vino i ujednačenu mešavinu pastoznog i sitno iseckanog belog luka i mešajte, drvenom varjačom, bar pola sata. Pustite da mesna masa odmori koji minut.

2.

Meso punite u čista tanka svinjska creva i odvajajte dužinu kobasice da bude oko 15 cm.

Posluživanje

Ovako pripremljene kobasice mogu se odmah pržiti ili kuvati, kao i kratko odimiti u hladnom dimu bukovine. Za preporuku je da se odmah zamrznu i koriste prema potrebi. (Od predložene količine mesnog nadeva dobija se 29 kobasica dužine 15 cm i mase 132 g i treba spremiti, približno, 4,3 m opranih, tankih, svinjskih creva.) Kobasica nije ljuta koliko se čini, na prvi pogled.

  • KOBASICE(8)
  • Domace-kobasice(2)
  • Zimnica(2)
  • Creva(1)
  • Svinjokolj(1)

4

ovaj recept ću spremiti u omiljene i svakako isprobati 👍

Ova kobasica je sočna i kada se kuva, prži ili peče posle odmrzavanja ili dimljenja. U zamrzivaču može da se lepo održi do 6 meseci a u hladnjaku, posle osnovne pripreme, oko sedam dana.

Pravo domace, odlican recept😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)