Moj profil

Domaći mladi kajmak

44

U djetinjstvu sam obožavala kajmak na kruhu i med. Eto nostalgija me natjerala da ga pokušam napravitii ispao je yuuumiiiiiiiiiiiiiiiii  :)

U djetinjstvu sam obožavala kajmak na kruhu i med. Eto nostalgija me natjerala da ga pokušam napravitii ispao je yuuumiiiiiiiiiiiiiiiii  :)

Sastojci

2l svježeg punomasnog mlijeka
1/2 l svježeg slatkog vrhnja (panna fresca)
punooooo strpljenja

Priprema

1.

Izmješati mlijeko i svježe slatko vrhnje  ,te staviti kuhati.Kad proključa maknuti i ostaviti da se hladi.Ostaviti u frižider i kad se jako ohladi skinuti kajmak.Opet staviti da proključa,ohladiti,frižider,skidanje kajmaka... Ponoviti postupak više puta (sa istim mlijekom i vrhnjem) ili dok imate živaca :) Ja sam odustala nakon 4. puta ,mada bi sigurno još bilo kajmaka. :)

Poželjno je imati što širu posudu .

2.

Napomena: mlijeko na kraju možete iskoristiti uz ostale sastojke za pravljenje sira.

  • Kajmak(3)
  • Domaće(2)

11

Ovo je vrhnje koje sam ja stavila. Da li si mislila na to ili sam falila?

Caka je u domaćem mlijeku, to sam odmah shvatila. I bez dodavanja ičega, domaće mlijeko kad se skuha ima prst kajmaka, kao dijete bih ga kupila sa kuhanog mlijeka, posolila i mazala na kruh 😋. Od ovog kupovnog, iz kojeg je iscijeđena i duša, nema šanse dobiti ovaj kajmak. Za one koji budu pravili, neka poslušaju tvoj savjet i samo sa domaćim mlijekom. Moja greška, kasno sam uključila vijuge. Pozz 🙂

Baš mi je žao Lilest :(    upravu si potrebni su dobri živci ,ja sam odustala nakon četvrtog puta,šteta što si odustala jer je jako ukusno. zašto si dobila tako malo nisam neki stručnjak ,najvjerojatnije ovisi o kvaliteti mlijeka i vrhnja,te da li je dobro ohlađeno. Ako imaš priliku kupiti negdje domaće mlijeko to bi bilo idealno...