Moj profil

DVA ZDRAVA RECEPTA

40

Moj sin je imao astmu, pa su mi savetovali da mu dajem jaja od japanske prepelice. On ta jaja nikako nije hteo da jede, a ja sam mu opet po ko zna koji put podvalila.

Moj sin je imao astmu, pa su mi savetovali da mu dajem jaja od japanske prepelice. On ta jaja nikako nije hteo da jede, a ja sam mu opet po ko zna koji put podvalila.

Sastojci

MRSAN MAJONEZ
2 kasicice senfa
1/2kasicice soli
3kasicice limunovog soka
400ml suncokretovog hladno-cedjenog ulja
8jaja japanske prepelice (zamena za 2 kokosija jaja)
POSAN MAJONEZ
1kg oslica (opciono-obaren ociscen krompir)
1velika kasika senfa
400-600ml Suncokretovog hladno-cedjenog ulja
1/2kasicice mlevenog belog bibera
1veci limun sok

Priprema

MRSAN MAJONEZ
1.

U potpuno suvu teglu sipati sastojke napisanim redom, uroniti u teglu stapni mikser, ukljuciti ga i lagano povuci na gore do vrha tegle i, vratiti do dna  gotovo.

POSAN MAJONEZ
1.

Obariti oslic u slanoj vodi, ostaviti da se ohladi, staviti ga u teglu, dodati senf i ulje pa izmiksati stapnim mikserom.

2.

Postupak je isti i sa barenim krompirom.

3.

monsoon je jako fino preuredila verziju sa prepelicjim jajima. Procitajte i njene komentare jer kombinacija ulja koju je ona koristila moze biti od koristi.

4.

Napomena

Jaja treba da budu sobne temperature.

Posluživanje

Odlicni za sendvice, salate i kao dodatak mesu. U frizugeru stoji do 7 dana (mi ih pojedemo za to vreme). Kolicana ulja, kod posne varijante, zavisi od vlaznosti ribe ili krompira kao i od vase navike kada je gustina majoneza u pitanju.

  • Majoneza(4)
  • Majonez(2)
  • Majoneza-x(1)
  • OSLIĆ(1)
  • Jaja-japanske-prepelice(1)
  • Lek(1)
  • M-majonezaaa(1)

30

Bar sat vremena ranije izvaditi sve iz frižidera, ja sam danas zaboravila izvaditi limun iz frižidera, pa sam načela novi koji je bio vani u zdjeli, da budem sigurna i nema greške!!

Ja ga bacih...tek sada sam videla da treba zagrejati jaja...

JAKO VAŽNO: NE SMIJE BITI JAJE IZ FRIŽIDERA!!

To je Miraci i napisala u jednom komentaru, možda da dopišeš  i u sam recept jer ne čita svak sve komentare.

Danas sam zaboravila na to  , imala sam dva današnja manja jaja van frižidera i uzela samo jedno od njih a drugo veće iz frižidera i NIKAKO da mi se zgusne. Dala sam mu pola sata vremena  i samo uključila mikser i odmah se počelo zgušnjavati, valjda ću sad zapamtiti za uvijek!