Moj profil

Ermenski kruh

52
Ermenski kruh

Moja komsinica - Ukrainka... nasa makedonska snaja kad je dosla upoznala je nas da postoji i ovaj kruh... meni sasvim odgovara, odlican je....

Moja komsinica - Ukrainka... nasa makedonska snaja kad je dosla upoznala je nas da postoji i ovaj kruh... meni sasvim odgovara, odlican je....

Sastojci

500 gr. brasno
1 caena zlica suvi kvasac
1 caena zlica soli
1/2 caena zlica secer
350-400 ml. mlaka voda
2-3 zlice ulje

Priprema

1.

Zamesite testo od sve navedene sastojke i ostavite da stasa. Sa vlaznim rukama premesite testo i opet ga ostavite da stasa. Testo podelite na dva  dela i oformite u okruglice.  Uzmete jednu i stavite je u podmazani pleh, istencite je i oformite na pleh, a tako postupite i sa drugi dio testa. Ovako spremljeno da odstoji jos nekih 15-20 min. Sad navlaznite opet ruke i napravite po kraj testa krug, a unutra sa prstima napravite broduru. Peci u pecnici na 220 stepeni 20 minuta.

Priprema je skoro ista ko kod fokacije...

Kad radim sa prstima brodure u sredinu testa, ja prvo rastvorim soda bikarbona u mlaku vodu, i taj rastvor koristim da navlaznim ruke. A takodje sam radila navlaznujuci ruke u sirutku ili jogurt. Za sta i da se odlucite da koristite, svaki posebno daje fanastican ukus.

2.

Onako topla i nas bukovec....mmmmmmmm, ukusno,

Posluživanje

Odlicno ide sa jogurtom, sir i ajvar... pa i tako vruca da topite ljuta so...takodje odlicno.

  • Kruh(4)
  • Pitka(1)
  • Pogače(1)
  • Liljana(1)
  • Pogača(1)
  • Hleb(1)

20

Da, trazila sam ja recept i za krompir🙄😁, nijesi pogrijesila sto si ga napisala! Ide za vikend na trpezu...

Ne Crnogorka, svaka zasebno, zasebno i peces, mozda malo ja nejasnije objasnila... ako jos nesto nije jasno, javi se, stojim ti na raspolaganje! A ja mislila za krumpir...pa eto mene odma sa receptom - hihi, ma poslusna sam ja!

ne, za kuglice nogo za hleb, ne razumijem da li ove dvije kuglice kad se rastanje idu jedna na drugu..."Testo podelite na dva  dela i oformite u okruglice.  Uzmete jednu i stavite je u podmazani pleh, istencite je i oformite na pleh, a tako postupite i sa drugi dio testa."

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)