Moj profil

Fini gulaš

90 minuta
191

Iako svaka priča o gulašu obično počinje od Mađara i stepa panonske nizine, i hrvatski se krajevi, kako sjeverni, nizinski, tako i brdski, južni, diče dobrom, dugo u luku dinstanom govedinom ili junetinom.

Iako svaka priča o gulašu obično počinje od Mađara i stepa panonske nizine, i hrvatski se krajevi, kako sjeverni, nizinski, tako i brdski, južni, diče dobrom, dugo u luku dinstanom govedinom ili junetinom.

Sastojci

za
600 g junetine
4 žlice ulja
2 glavice luka

Priprema

1.

Meso narežite na veće komade, pa ga popecite na ugrijanom ulju. Kad meso porumeni, dodajte nasjeckanu pancetu i luk i zajedno još kratko popecite.

2.

Posolite, dodajte malo Vegete i dinstajte uz dolijevanje vode oko sat i pol.

3.

Pred kraj kuhanja dodajte koncentrat rajčice, naribani muškatni oraščić, klinčić, papar i brašno razmućeno u malo vode i kuhajte još 10-ak minuta.

4.

Prije posluživanja dodajte nasjeckani peršin i naribani ovčji sir.

Posluživanje

Kao prilog ovom finom žgvacetu poslužite makarone na iglu ili fuže.

Savjet

Pred kraj kuhanja dodajte malo crnog vina ili prošeka.

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Gulaš pripremite do 3. koraka, ohladite, podijelite na obroke, zapakirajte i zamrznite.
Odmrzavanje: Zamrznuti gulaš ostavite preko noći u hladnjaku, a zatim ga lagano zagrijavajte u posudi s malo vode. Završite s 3. i 4. korakom.
Trajnost: 60 do 90 dana.

  • JUNETINA(6)
  • Gulaš(5)
  • Meso(4)
  • Istra(2)
  • Zamrzavanje(2)
  • Priprema-dan-ranije(1)
  • Govedina(1)
  • GLAVNO JELO -JUNETINA(1)
  • Mesna-jela(1)

4

Hitno promijeniti ime u " FANTASTIČNI GULAŠ ".

Ja sam dodao tikvicu izrezanu na kolutiče zadnjih 10-ak minuta… bilo odlichno

Cijenjeni, naravno da prema vlastitoj želji i afinitetima uvijek možete improvizirati sa sastojcima. Tako je, jedno te isto jelo, uvijek nešto drugačije, prilagođeno ukusu onog koji ga sprema. Pelati su cijele rajčice pa će te u gulašu uz komade mesa, imati i cijele ili komade rajčice (ako ih narežete), što ne smeta ako ih takve volite, također nisu toliko koncentrirani u okusu kao koncentrat, pa će te ih najvjerojatnije morati staviti više i dodatno posoliti. S obzirom da su više tekuće konzistencije od koncentrata, pripazite na količinu vode koju dolijevate u gulaš.

Ovako je ispalo drugima