Moj profil

FRANCUSKA SALATA

11
FRANCUSKA SALATA

Mi je nazivmo francuska iako je s mesom,pa bi trebala biti ruska.Kako bilo da bilo,moj je tata najbolje pravi.

Mi je nazivmo francuska iako je s mesom,pa bi trebala biti ruska.Kako bilo da bilo,moj je tata najbolje pravi.

Sastojci

2 kom. mrkve(otprilike koliko i krumpira)
260g graška iz konzerve ili smrznutog
1žlica senfa
4 žlice majoneze(krcate)
10tak dag zimske kobasice ili neke slične

Priprema

1.

Prema količini krumpira određujemo količinu mrkve,a onda i svega ostalog prema okusu.Količinu krastavaca određujemo prema tome koliko volimo kiselo.Na ovu količinu isjeckam otprilike 1/3 tegle od 670g,a i majoneze stavim da salata nije suha,ali ne smije biti ni "vodenasta".Dakle,dodavati postepeno.

Vrlo je važno da su svi sastojci vrlo kvalitetni, prvenstveno mislim na krastavce,grašak i majonezu, te da se sastojci isjeckaju na manje komadiće, ujednačene veličine.Paziti da se povrće ne prekuha,naročito krumpir. Grašak može biti i onaj iz konzerve,ali smrznuti ima ljepšu boju.Kuhati ga 10tak minuta,a smrznutog 15 min.
1.

Sada možemo početi sa pripremom.

Oguljeni krumpir i očišćenu mrkvu stavimo kuhati u posoljenu vodu.Kada se skuhaju,izvadimo ih i u tu istu vodu skuhamo grašak.Najčešća je pogreška da se grašak nedovoljno skuha ,pa salata svima padne teško na želudac.Dakle grašak skuhati,a ne samo podgrijati.

U posebnu posudu skuhati jaja.

Sada sve sastojke nasjeckamo na ujednačenu veličinu,posolimo,popaprimo,dodamo senf i majonezu te dobro izmiješamo.Svakako kušamo i dodamo ono čega mislimo da nedostaje.

Kada smo zadovoljni okusom i izgledom salate prekrijemo zdjelu folijom i stavimo je u frižider.

2.

Posluživanje

Od ove količine ispadne 1" normalna "zdjela za salatu,a ako nam treba veća kolčina(što nama uvijek treba)sastojke poduplati.

1

...i kod mene je uvik sa šunkom, nekako mi je ta ruska draža 😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)