Moj profil

Frape od marelica!

30
Frape od marelica!

Ovaj napitak je idealan za vruče ljetne dane. Marelica obiluje beta korotenima, koji pospješuje ljepšu preplanulost, a naranče če oživiti dehidriranu kožu..
recept je posuđen…

Ovaj napitak je idealan za vruče ljetne dane. Marelica obiluje beta korotenima, koji pospješuje ljepšu preplanulost, a naranče če oživiti dehidriranu kožu..
recept je posuđen…

Sastojci

malo svježeg đumbira
200ml hladnog zelenog čaja
3žlice sirupa od bazge

Priprema

1.

Marelice operite izvadite im koštice.

2.

naranče ogulite, đumbir sitno nasjeckajte.

3.

Stavite u stolni mikser dodajte zeleni čaj, i usitnjene kocke leda.

4.

Sve zajedno dobro izmiksajte i zajedno stavite u vrč i dodajte još jednui naranču izrezanu na ploške.

Posluživanje

Prekrasno osvježenje a tako malo kalorija…

  • Napitak(1)
  • NAPITCI(1)
  • Za probati!(1)
  • Djumbir(1)
  • Frape(1)
  • Pice-frape(1)
  • Kajsije(1)

17

popila!! :)) Imala sam samo breskvu, valjda dobro mijenjaju marelice, i nadam se da nisam predaleko otišla od recepta. zeleni caj sam napravila od pravih listića- polovica Marrakesh menta, polovica pravog zelenog. Nisam stavila narancu unutra, pojela sam ju dok sam radila napitak! :)) Sretna sam šta imam još sirupa od bazge koji sam radila na proljeće i napravila oko 7 litara- ma ko med je! Kod mene nema leda- vani je hladno, kiša… da se ne skockoledim skroz :)). Na ljeto ću ovo sigurno praviti s ledom, ko granitu! I tata je popio svoju porciju čim je s treninga došao- uvijek mu nešto voćno napravim, svaki dan bez iznimke.Savršen uvod u dan! I genijalno za moj tlak! A sad ću fini kruh sa domaćom marmeladom koju mi je yupieya poklonila- od breskve, da jutro ne izgubi tu tematiku!

tako j e i kod mene, kavu ne podnosim, a isto imam nizak tlak, tako da mi se ujutro teško pokrenuti, imam neke vježbe Tai Chi koje radim ujutro 20 min. kad ih počnem raditi napola spavam a na kraju sam kao nova, i onda popijem tako neki napitak isto na bazi zelenog čaja!!

sve nabrojano u receptu, zasebno mi je čest jutarnji meni :)) kako sve štima zajedno…mogu samo pretpostaviti! Ne pijem kavu, ne volim ju, a ko za inat imam bolesno nizak tlak. zeleni čaj s malo đumbira me uvede u dan, a ova kombinacja bi i mrtve iz groba digla! njam!!!

Ovako je ispalo drugima