Moj profil

Fusion bombice

50 minuta
40
Fusion bombice

Fusion u svakom smislu te rijeci. Prvo zato sto sam prelistavala razne recepte, ne samo za bombice, vec i za rolate, ostale kolace i slicno, pa sam onda iskombinovala razne stvari... Drugo, jer je kombinacija sastojaka pravi Fusion, ali tooooooplo preporucujem!

Fusion u svakom smislu te rijeci. Prvo zato sto sam prelistavala razne recepte, ne samo za bombice, vec i za rolate, ostale kolace i slicno, pa sam onda iskombinovala razne stvari... Drugo, jer je kombinacija sastojaka pravi Fusion, ali tooooooplo preporucujem!

Sastojci

100 g mljevenih i grubo mljevenih badema
100 g Dulce de leche
nekoliko kapi ekstrakta ruma
100 g maslaca
za posipanje/valjanje: secer u prahu i cokolada u prahu

Priprema

1.

Ako se odlucite da sami pravite kesten pire, a dosad ga niste pravili, onda neka vam je Bog u pomoc, zavrnite rukave, pa ako vam prsti prezive, kuckacete recept, a ako ne... zamolite djecu da ga otkucaju mjesto vas :D

Ja sam sama ga pravila jer mi je ostalo kestenja, pa ko velim, ajde da ga iskoristim, prsti su prezivjeli, kao sto vidite :)

2.

Dakle, kesten se zasijece i skuva, ocijedi od vode u kojoj se kuvao, malo propere i onda se navali na ciscenje - uz konsultacije sa novoga nam Chata (Jule, fala ;)), eto i to se zavrsi. Propasiramo kesten i krenemo u stvaranje Fusiona!

3.

U pasirani kesten dodajte mljeveni keks, mljevene i grubo mljevene bademe. Promijesajte.

Na srednje jaku vatru stavite slatku pavlaku, dulce de leche i maslac i dovedite smjesu do vrenja, pa sklonite sa vatre, mijesajte dok se sve ne sjedini i u ovo dodajte nekoliko kapi ekstrakta ruma.

4.

Vrucom smjesom od slatke pavlake prelijte smjesu suvih sastojaka, dobro promijesajte i ostavite da se prohladi.

Oblikujte bombice, pa ih uvaljajte u prah secer, odnosno u cokoladu u prahu.

5.

E sad, ja sam pokušala da izvedem da se po boji razlikuju središnji i ostali dio bombice, pa sam od osnovne smjese odvojila jednu osminu otprilike, od toga napravila majušne kuglice, a u preostali dio dodala dvije dodatne kašike čokolade u prahu, kako bih dobila tamniju nijansu i onda sam oko male kuglice oblikovala veliku od tog tamnijeg dijela. Nije baš neki kontrast, malo se to vidi na presjeku na glavnoj slici. Može, a ne mora. :)

Posluživanje

Odlicne kuglice, izadje ih 50-ak komada, zavisno od velicine. Dio sam zamrzla, bolje nego da ih odmah smazemo... :) i sreća što sam tako uradila, jer je prvi dio planuo za deset minuta, a evo uspjela sam slikam odmrznute, koje su, takođe, već nestale... :)

  • Kesten(5)
  • Kuglice(3)
  • Sitni kolači(3)
  • Kesten-pire(2)
  • Bombs(1)
  • Bombice(1)
  • Dulce-de-leche(1)
  • Chestnut(1)
  • Sitn-kolaci(1)

11

mogu samo pretpostaviti kako je dobro

ursula, naravno da može, al mi bilo greota da bacim kestenje 🙂 sad sam se snabdjela kupovnim kesten pireom, za sledeću priliku 😛

jako mi se dopadaju 🙂 jedino bih  preskocila ono guljenje kestena😛,  sigurno moze i sa kupovnim kesten pireom 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)