Moj profil

Granita od badema u briošu

12
Granita od badema u briošu

...ili pravi sicilijanski doručak.

...ili pravi sicilijanski doručak.

Sastojci

granita od badema
500 gr bademovog mlijeka
300 gr vode
5 žlica šećera
po želji šlag
brioši

Priprema

1.

Zagrijte manju količinu vode i u njoj rastopite šećer. Pomiješajte bademovo mlijeko, vodu sa šećerm i ostatak vode. Ako je bedemovo mlijeko već jako slatko, dodajte manje šećera.

2.

Smjesu izlijte u metalni kalup za plumcake ili neki drugi dugoljastog oblika. Stavite u zamrzivač. Otprilike svakih pola sata vilicom pomiješajte kako bi se zrnca kristalizirala u oblik “granite”. (postupak traje 5 do 6 sati)

3.

U međuvremenu ispecite brioše po receptu https://www.coolinarika.com/recept/briosi-obicni. Smanjite količinu šećera na pola i dodajte bademovo mlijeko, umjesto običnog ili sojinog.

4.

Mlake ili ohlađene brioše prerežite i napunite granitom, te po želji na vrh stavite šlaga. Jedite brzo!!!

Posluživanje

Granitu trebate često miješati vilicom dok je u zamrzivaču, kako ne bi postala santa leda. Bolje da brioši nisu pretopli, jer vaš zamrzivač nikada ne može dostići onaj u slastičarni, pa će vam se granita prebrzo rastopiti.
Granitu možete jesti i iz čaše, (uz eventualno namakanje brioša).

  • Cool-isprobano(1)
  • Sve-5(1)
  • Doručak(1)
  • Italija(1)

5

Cool osvježenje… fino sa šlagom… :)))

Nelejnelej, zar nisu sjajne? Pune, prazne, namočene, suhe, hladne, tople… Ali, ovo sa sladoledom ili granitom, je stvarno kraj svijeta!!

hvala na ovom podsećanju na siciliju. u palermu smo doručkovali granitu sa briošom, a ručali brioše sa đelatom…i tako u krug

Ovako je ispalo drugima