Moj profil

Gumpaste black eyed susans, margarete i slicno cvece

12
Gumpaste black eyed susans, margarete i slicno cvece

Uputstvo za izradu, verzija dva.

Uputstvo za izradu, verzija dva.

Sastojci

cvecarska zica (gauge #22)
gumpaste
jestive boje u prahu, vodka
gumpaste vaza
edible glaze (optional)

Priprema

1.

Ranije sam vec pisala uputstvo za margarete i slicne cvetove, ali kako sam se u medjuvremenu ispraksirala, evo da krenem ispocetka.

Dan ranije oblikujte centre cvetova, nataknite na cvecarsku zicu savijenu u kukicu i pustite da se dobro osuse. Sledeceg dana cetkicom nanesite belance na deo centra gde hocete nalepiti polen, po potrebi dodajte u palentu jestivu boju u prahu i zatim umocite centar u palentu i dobro otresite. Palenta ce se zalepiti na deo namazan belancetom, a na ostatak nece ako su centri dobro osuseni.

Zatim tanko razvaljajte gumpaste zeljene boje i isecite latice. U zavisnosti od oblika cveta, koristite sekace sa zasiljenim ili zaobljenim laticama, i koristite jedan ili dva reda latica (za dva reda, pazljivo stavite drugi iseceni oblik preko prvog da se latice ne poklapaju), Za neke cvetove kao aster (tratincice?) i slicne sa tankim laticama dodatne isecite svaku laticu na tri dela plasticnim nozicem. Od tanko razvaljane zelene gumpaste isecite calyx malim sekacem za margarete pa nalepite na poledjinu latica. Nanesite malo belanca na sredinu cveta pa provucite kroz sredinu zicu sa centrom cveta. Ostavite da se prosuse, uspravno ako se latice kod gotovih cvetova savijaju na dole, naopako akocvet izgleda udubljen (latice savijene na gore). Kad su se prosusili cvetovi, obojite ih bojama u prahu ili ako ima detalja na laticama bojama u prahu rastvorenim u malo vodke, pa ih izlozite vodenoj pari iznad serpe sa kljucalom vodom za sjaj. Utaknite cvetove u prethodno napravljenu gumpaste vazu premazanu sa edible glaze.

Posluživanje

Za isarani fondant za vazu recept ima ovde, samo sam koristila random pattern i marbled valjke od fondanta (vidi slike za postupak).

  • Alek(1)
  • Cvetici(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracija(1)

8

respect ženo.....😧...wow...

Svaka cast...odlicno🙂

Hvala.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Gumpaste cvetni aranzman
alek

Gumpaste cvetni aranzman