Moj profil

Halloween keksići s paucima

65

Izgleda da će na našem sutrašnjem tulumu prevladavati pauci svih vrsta i oblika….Milicza me preduhitrila i napravila ih prva, ali mislim da još jedna varijanta na temu "strašni pauci" neće biti naodmet….evo i mojih nek se druže s Milicinim i Verinim….

Izgleda da će na našem sutrašnjem tulumu prevladavati pauci svih vrsta i oblika….Milicza me preduhitrila i napravila ih prva, ali mislim da još jedna varijanta na temu "strašni pauci" neće biti naodmet….evo i mojih nek se druže s Milicinim i Verinim….

Sastojci

Tijesto
1/2 vrečice praška za pecivo
100 gr maslaca
1 vrečica vanilin šećera
1 cijelo jaje
Krema
2 dcl nezaslađenog vrhnja za šlag (ja koristim Brzo i fino)
Glazura
malo mlijeka
malo margarina (loptica veločine oraha)
Pauci
ostatak kreme
po potrebi mljeveni keksi
malo ruma
žele bomboni
srebrne perlice
Mreža

Priprema

1.

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite da se odmara na hladnome cca 1 sat.

2.

Tijesto razvaljajte i izrezujte kružiće promjera 6 cm. Pecite na papiru za pečenje na 180 C dok ne počnu lagano rumeniti (pazite da se ne prepeku). Ohladite.

3.

Za kremu zakuhajte vrhnje s vanilin šećerom, maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite uz povremeno miješanje.

4.

Ohlađenu kremu miksajte mikserom toliko dugo dok ne dobijete dovoljno čvrstu kremu kojom ćete puniti kolačiće.

5.

Za glazuru otopite čokoladu na pari s malo mlijeka i margarina.

6.

Polovicu keksića umačite u otopljenu čokoladu i ostavite da se glazura samo malo stisne, ali ne do kraja. Na pari otopite bijelu čokoladu uz dodatak malo ulja.

7.

Uz pomoć vrečice iscrtajte krugove na tamnoj čokolade i čačkalicom napravite “esterhazi” mrežu (znači povlačite jednu crtu od sredine prema rubu kolačiča, a drugo u obrnutom smjeru). Ovdje su prikazane sve tri faze – keksić umočen u čokoladu, s bijelim krugovima i gotova mreža.

8.

Ostavite da se čokolada dobro stisne, a zatim punite keksiće kremom i spajajte jedan prazan i jedan “mrežasti”. Ostavite na hladnom.

9.

U ostatak kreme dodajte malo mljevenih keksa, ostatke rastopljene čokolade, malo ruma i napravite smjesu od koje možete oblikovati kuglice.

10.

Oblikujte jednu veću kuglicu za tijelo i jednu manju za glavu i spojite ih rastopljenom čokoladom. Za oči utisnite srebrne perlice i čačkalicom s malo rastopljene čokolade nanesite zjenice. Žele bombone narežite na trakice i utisnite u tijelo. Paukiće poslažite po kolačičima i po tijelu im posipajte malo sitno naribane čokolade ili kakaa.

Posluživanje

Recept je sa sajta Dr. Oetkera. U orginalnom receptu paukovi se rado od ostataka kreme, ali meni se to baš nije svidjelo pa sam ja paukove napravila po svome. Kuhana i ohlađena krema izgleda dosta tekuće, ali neka vas to ne brine, miksanjem se skrutne (samo treba malo duže miksati). Bojala sam se da će mi noge ispasti pa sam ih za svaki slučaj učvrstila s malo rastopljene čokolade!

  • Halloween(7)
  • Keksići(4)
  • Sitni kolači(2)
  • Kolači(2)
  • Strasno(1)
  • Suvi kolači(1)
  • DOMACI-KEKSI(1)
  • Bw(1)
  • Party-slatko(1)

32

naprosto fantastičniii!

i ja sam sada vidjela..baš su dobri…

Sad sam vidjela tvoje keksiće sa paukovom mrežom i pun pogodak !