Moj profil

Hash brown (krumpir)

20 minuta
110

Želite brzi prilog od krumpira uz jelo, a ne troši vam se gomila ulja na pomfrit? Hash brown puno je jednostavniji i jeftinija verzija, a ako se dobro pripremi, zbilja ukusan i hrskav prilog.

Želite brzi prilog od krumpira uz jelo, a ne troši vam se gomila ulja na pomfrit? Hash brown puno je jednostavniji i jeftinija verzija, a ako se dobro pripremi, zbilja ukusan i hrskav prilog.

Sastojci

za
2 srednja krumpira (po mogućnosti starija)
malo masti od pečenja ili ulja

Priprema

1.

Očistite i naribajte krumpire.

2.

Na koji god način želite što bolje ocijedite naribani krumpir, da u njemu ostane što manje tekućine. (Ja sam koristila spravicu za cijeđenje čvaraka, no vi birajte onaj način koji vam najbolje paše.)
Poanta je u tome da što više iscjedite krumpir, to će hrskaviji biti kad se ispeče.

3.

Tavi za palačinke namastite dno kao za palačinku (bilo uljem, bilo masti od pečenja), isipajte cijelu ili pola smjese ribanog krumpira, te poravnajte tako da prekriva dno. Pecite na osrednjoj jačini plina oko 5 min s jedne strane i isto tako s druge strane.

4.

Kada nam “palačinka” izgleda smećkasto i hrskavo, spremna je za skidanje s plina i konzumiranje.

Posluživanje

 1. Kada se krumpir ispeče s jedne strane, najlakše ćete ga okrenuti upravo onako kako okrećete i palačinku.
 2. Naravno, ovo jelo valja konzumirati isključivo toplo.
 3. Kod mene na slici je tanki sloj hash browna, no on može izgledati i ovako
  Za njih ćete samo staviti više krumpira ili oblikovati “štruce”, po želji uvaljati u prezle ali i biti spremni na to da neće biti hrskavi izunutra.
 4. Ukoliko vam je ovo prejednostavna verzija, pri okretaju “palačinke”, na gornju površinu možete staviti naribanog sira ili jedno izmućeno jaje.
 5. Naribani krumpir (hash brown) možete također koristiti i pri pravljenju musake, gdje ćete ga dodati umjesto krumpira narezanog na ploške.
 6. U izvedbi Biljkupinovo- hash brown
 • Krumpir(7)
 • Krompir(5)
 • JEDNOSTAVNO(2)
 • Prilozi(2)
 • Vegetarijansko(1)
 • Patate(1)
 • Popečci(1)
 • Isprobati(1)
 • Sve-5(1)

18

Pravila ga jutros uz engleski doručak i ima okus ko i onaj kojeg sam probala na Guernseyu gdje sam prvi put ovo jela. A srećeeeee...

uf...  jedva cekam da ovo probam 🙂

Vidim da kasnim skoro dvije godine s komentarom. 😁

Ovo je preeeefino. U polupraznom frižideru sam našla dva krumpira i bila sam presretna kad sam vidjela ovaj recept. U krumpir sam stavila malo soli, papra i čilija i super je ispalo. 🙂 Hvala za ideju!

Ovako je ispalo drugima