Moj profil

Ideja za palačinke

15 minuta
35
Ideja za palačinke

Samo mala ideja za palacinke (izvorno malezijski "kruh" roti jala). Razlicite recepte za smjesu i nacin pripreme moguce je vidjeti na internetu ("Tasty").

Samo mala ideja za palacinke (izvorno malezijski "kruh" roti jala). Razlicite recepte za smjesu i nacin pripreme moguce je vidjeti na internetu ("Tasty").

Sastojci

1 plasticna boca s cepom na kojem se naprave rupice
1 omiljena smjesa za palacinke
1 punjenje po zelji

Priprema

1.

Napraviti vasu omiljenu klasicnu smjesu za palacinke. 

2.

Pripremiti plasticnu bocu s rupicom (mozete upotrijebiti flasu od vode i na poklopcu napraviti tri rupice ili jednostavno iskoristiti kuhinjsku plasticnu bocu za sos i dekoracije kao ja).

3.

Napunite bocu smjesom. Na ugrijanu teflon tavu pocnite "sarati" palacinku. Mi smo provjeravali koji oblik najbolje izgleda u konacnici i koji se lakse okrece. Neke smo palacinke ostavili malo tamnije s jedne strane, a svjetlije s druge, radi boljeg efekta kada se zarolaju. Najvise nam se svidio cetvrtasti oblik.

4.

Gotovu palacinku lagano spatulom odignite i istresite na cistu salvetu (ove su palacinke puno brze gotove od obicnih, pazite da ne zagore). 

5.

Najprije preklopite lijevu i desnu stranu prema sredini...

6.

...a zatim zarolajte palacinku.

Posluživanje

Postoji nekoliko ideja za posluzivanje: ovako rupicasta palacinka ne moze se klasicno puniti dzemom, medom, nutelom ili slanim punjenjem (sunka, ribani sir, fasirano meso itd.). U Maleziji se jede uz curry, tako da ju mozete posluziti uz neki sos, salsu ili saft.

Za klasicno slano punjenje na rastvorenu palacinku slozite list zelene salate, te zatim punite nadjevom i zarolajte, izgleda vrlo efektno.

Posto smo mi ljubitelji slatkih palacinki, najcesce ih serviramo uz sos od jagoda/malina ili sos od cokolade.

Dobar tek!

  • Palačinke(3)
  • Brankai-probala(1)
  • Ideje-i-dekoracije(1)
  • Decji-recept(1)

15

👋

svaka cast, branka, hvala na isprobavanju 👋

uprkos današnjoj žegi pekla sam i palačinke i svašta nešto :D  nadam se da ću ih ljepše idući puta "isplest" 🙂 hvala za ideju , odavno sam htjela probat takvo što 🙂

Ovako je ispalo drugima