Moj profil

Izrada cvjetića/drvca od žice

38
Izrada cvjetića/drvca od žice

Puno vas je pitalo kako radim,mnoge bi rado bile uz mene da vide,mnogima radim po želji............nastojat ću vam detaljno opisati i popratiti slikicama

Puno vas je pitalo kako radim,mnoge bi rado bile uz mene da vide,mnogima radim po želji............nastojat ću vam detaljno opisati i popratiti slikicama

Sastojci

0,5 cm debljine tanka žica (cca 20m)
kliješta
lak za nokte
kamenčići/školjkice
silikonsko ljepilo
gliteri u boji
pomoćni alat
kvačice za robu
kartonske kutije

Priprema

1.

Potrudit ću se da vam lijepo objasnim iako mi se čini da će biti malo teže nego što sam mislila. No,ako ćete imati kakvih pitanja,slobodno pitajte.

Pa krenimo.

Bit će vam jasnije kad vidite po slikama

2.

Kao prvo,ja uzmem kolut žice od 30 m i od njega režem komade. Za svaku granu najmanje koristite 2 niti (tako ću nazvati žicu radi boljeg pojašnjenja) a za jedno drvo stavim između 7 do 10 grana,uz to kao srž oko koje motam,uzmem 4 niti,znači to bi bilo ovako: 7 grana x 2 niti = 14 niti + 4 niti sredine = 18 niti minimalno.

Sve odrežite na istu dužinu. Pošto je puno niti u pitanju,bolje si odmah odvojite 4 niti da vam se sve ne zapetlja. E sad,te 4 niti primite palcem i kažiprstom,a one ostale prislonite uz njih i uhvatite ih s ostala tri prsta - tako da sve niti budu skupa,a opet da imate razdvojene te glavne 4 i to sve stavite u škripac i jaaaako zategnite! Ne smiju vam se izvlačiti niti i moraju jako biti stegnute tako da možete motati žicu.Neka u škripcu bude minimalno pola cm,svaki višak uvijek možete odrezati kliještima

3.

E tako,znači imate niti u škripcu. Kartonske kutije poslažite okolo i pripremite si kvačice :)
Sad one 4 niti koje su glavne kao potporanj,zakvačite za rub kutije - da vam ne smeta - a one ostale niti počnite motati oko njih - u stranu koju god želite.

Namotajte oko 2 cm pa odvojite 2 niti od toga,stavite sastrane (možete i njih negdje zakvačiti kvačicom da vam ne smetaju) i opet motajte. Sad sve ovisi koliko imate grana i koliko gusto želite. Bitno je da nemate rupe i da na mjestima nije pregusto.

Sljedeća grana neka bude nasuprot prve,pa treća nasuprot četvrte i tako redom da bude sa svih strana.
Omotajte i razgranajte do kraja, a na kraju granate i one 4 glavne niti tako što ćete ih razdvojiti po dvije i dobiti dvije grane.

uh sad sam se i ja razgranala i zapetljala skroz haha

4.

Idemo dalje! Znači napravili smo grane koje smo zakvačili kvačicama svuda okolo sebe, ja nekad znam zakvačiti i za robu pa ponekad zaboravim i krenem unazad :/

Sad možemo krenuti sa pravljenjem cvjetića i listića.Sad radite po želji,možete raditi sve od istih "očica" i svuda isti broj ili kao listiće i latice cvijeća.

Ja ću vam sad pričati o listićima i cvijeću :)

5.

Krenete s donje strane da vam bude lakše.

Počnete tako da te 2 niti omotavate jednu oko druge negdje oko 1 cm pa od jedne niti počnete raditi očice,preklopite u krug i zarotirajte primivši očicu i okrenite ju dva tri puta.Motajte žicu uvijek u istu stranu jer u protivnom će vam puknuti.

Napravite 3 listića i ispod očica se vratite žicom motavši po stapci lista sve do one druge niti i krenite ih opet motati jedne oko druge.Nek bude oko 1cm razmak između drugog lista. Nakon toga napravite cvijet od 5 latica,također omotajte žicom stapku vrativši se prema drugoj niti. Tako radite dok ne dođete do kraja. Višak žice odrežite jako uz rub stapke i širim kliještima pritisnite da ne viri odrezano.

6.

Kad ste napravili sve listiće i sve cvijeće ili što već,sad slijedi bojanje lakom.Da vam bude lakše,možete si bočicu laka staviti u škripac i nemojte jako zategnuti jer će vam puknuti,provjereno :))

Nemojte skroz skinuti lak s četkice,malo povucite po rubu samo s jedne strane,ostavite laka malo više nego kao dok lakirate nokte. Treba ipak biti malo više da se napravi kapljica.

Bojate od ruba očice koja je u sredini,tamo gdje je najuža pa prema širem dijeli,tj.prema vanjskom rubu. Nije tako komplicirano kao što se čini,kad počnete bojati,skužit ćete koliko vam je laka dovoljno i kako je najbolje bojati.

Tako obojajte sve latice. PAZITE neki su lakovi rijeđi pa vam se nakupi u jednu stranu koja malo visi,da bi to spriječili,lagano nagnite drvce u kontra stranu kako bi se ravnomjerno rasporedio lak i lagano pušite da se stisne.

Ovo malo duže traje nego motanje listića,no tek onda vidite ljepotu truda ;)

7.

E sad znači imate gotovo drvce. Treba ga na nešto postaviti.

Sad će vam trebati kamenje u raznim bojama i oblicima na koje ćete silikonskim ljepilom zaljepiti svoje drvce. Školjkicama možete ukrasiti vrh postolja.
Ja čekičem usitnim kamenje pa zaljepim i to sitno pri vrhu.

Na kraju gliterom u boji sa šljokicama pređite po silikonu da se ne vidi.

Slika je mutna i nikako nisam mogla bolje slikati

Posluživanje

Možda vam se čini komplicirano,ali ja sam krenula vidjevši samo gotovu sliku drvca i cijeli dan sam motala jedno drvce i stoput htjela odustati,ali nisam se dala da me pobijede neke tanke žićice!!

Bit će vam lakše već nakon prve grane koju ćete namotati.

Recimo za jedno drvce vam treba oko 3-4 sata.Čini se dugo ali brzo prođe vrijeme.

  • Nakit(1)
  • Ukrasi-od-zice(1)
  • Kreativno(1)
  • Hoby(1)
  • Dekoracija(1)
  • Dekorativno(1)
  • Kreativa(1)

25

Ovu kupujem u Offertissimi, a može se naći i po većim trgovinama tipa Konzum ili Bauhaus i toga tipa .Čak ima u agro trgovinama, žica za cvijeće koja je obložena pa se ta obloga lako skine škaricama.

Manuela, gdje kupiti ovako tanku žicu?🙂

evo i moje slikice, nije profesionalno napravljeno kao tvoje

Ovako je ispalo drugima

Recepti koji koriste slične sastojke

Punch drink
Semy

Punch drink