Moj profil

Jaja od gipsa

14

Vidjela neki dan na pinterestu i morala odmah probati. Prilično jeftin a efektan način kako ukrasiti blagdanski stol. Probajte!

Vidjela neki dan na pinterestu i morala odmah probati. Prilično jeftin a efektan način kako ukrasiti blagdanski stol. Probajte!

Sastojci

Ispuhana jaja
Kutija od jaja
Gips

Priprema

1.

Na vrhu jajetta napravite mali otvor, ispraznite jaje. Ispreite unutrašnjost pod toplom vodom i okrenite ga naopako da se osuši. Zatim poslažite ispuhana jaja s probušenim dijelom prema gore u kutiju od jaja.

2.

Unutrašnjost jaja lagano premažite s kistom namočenim u ulje. To će koliko toliko pomoći da se jaja kasnije lakše ogule.

3.

U plastičnoj posudi zamutite gips sa vodom. Neka bude malo gušće od smjese za palačinke ali ne pregusto, jer se gips brzo suši.

4.

Vrećicu za zamrzavanje napunite smjesom gipsa, odrežite na ćošku malu rupicu i počnite puniti jaja skroz do vrha. Povremeno protresite kutiju s jajima kako bi zrak izišao iz smjese i kako bi se jaja ravnomjerno napunila gipsom

5.

Ostavite jaja jedno dva sata da se gips stvrdne. Nakon toga možete početi s guljenjem jaja. E sad to je najdosadniji dio posla. Jaja se malo teže gule pa morate biti strpljivi. Možete si pomoći i malim nožićem

6.

Na vrhu jaja imat ćete malu udubinu ali to nije ništa strašno. Uzmite malo šmirgl papira i sva sitna oštećenja koja su nastala prilikom guljenja jaja popravite. Ako negdje i ostane kakva neravnina, kad ga pofarbate i ukrasite to se neće vidjeti.

7.

Evo ga, gotovo izdekupažirano jaje. Za sad imam samo ovo jedno gotovo druga su još u fazi izrade.

  • Kreativni-kutak-uskrs(1)
  • Uskrs(1)
  • Veligden(1)

16

Hvala draga anrijana👋

Divno si ga ukrasila,😍 odlican recept👍

Da katek još stignes koje napraviti👋