Moj profil

jufki-rezanci

22

svake godine ovih dana hvata nas jufkomanija...

svake godine ovih dana hvata nas jufkomanija...

Sastojci

20 jaja-(ako se nadju domaca)
1solja(250ml) mleko
1/2solje ulje
3kasike so
dobra volja i raspolozenje

Priprema

1.

Jaja,mleko i ulje izmute se viljuskom.U brasno doda se so.Dodaje se brasno u tecnu smesu i zamesi se testo.Mesi se dugo,tvrdje testo da se nelepi.Ostavi se da odmori.Dok testo odmara na sto postavi se masina( za rezanci,lazanje).Postavite carsav na sto  (malo se posipa s brasnom).

2.

Sada od testa kidase velicina oraha,ja obicno iskidam pola testa,zavrsim sve,pa onda druga polovina,zato sto brzo se suse i lome se kada se seku.Ovako je jednostavnije.Svako parce testa prvo prodjem na 2 odeljku na masini,poredam na sto jeno do drugo.Kad zavrsim,uzmem prvu jufkicu pa sada na 4 odeljku na masini i tako sve do kraja.Na kraju ih stavim na 6 odeljku i sada svaku jufkicu polozim na susaru(zice za susenje vesa).One se tako brzo suse da kada zavrsim poslednju,prve su skoro gotove za secenje.(Moja masina ima ukupno 6 podeoka-to za orijentaciju).

3.

Na kraju na odeljku za secenje,zavrsim posao.Susenje znam da znate svi,na neki slobodan krevet ili sto na carsav,2-3 dana dok se lepo ne osuse.Za zimi spreme se u vrecicama pa u kutije pa u spajz.

Posluživanje

Uz domace rezanke ide super domaci sos od paradajza i naravno neizbezan sir(bar tako ga moji jedu,meni su lepi i samo sa sirom).

  • Domaca-tjestenina-drugacija(1)
  • Tjestenina-rezanci(1)
  • Domaci-rezanci(1)

5

Odlicen  recept  za  domasni  jufki   na  masina🙂

super jufki i jas gi pravam po slicen recept🤗

sepak domasno si e domasno😋

Malku poveke trud ,ama se isplaka! Domasno e domasno!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)